Ισραηλινός Πρέσβης στην Ουάσιγκτον: Συμφωνήσαμε να μειώσουμε τις δυνάμεις μας στον Διάδρομο της Φιλαδέλφειας

by admin
1 views

Ο Ισραηλινός πρεσβευτής στην Ουάσιγκτον, Μάικλ Χέρτζογκ, επιβεβαίωσε σε συνέντευξή του στο CBS, «Συμφωνήσαμε να μειώσουμε τις δυνάμεις μας στον Διάδρομο της Φιλαδέλφειας, αλλά δεν είμαστε υποχρεωμένοι να τον εγκαταλείψουμε σε αυτό το στάδιο».

Στις 23 Αυγούστου, ο ιστότοπος Axios επικαλέστηκε τρεις Ισραηλινούς αξιωματούχους που ανέφεραν: «Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ζήτησε από τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής τους επικοινωνίας την Τετάρτη να συμφωνήσει να αποσύρει τις ισραηλινές δυνάμεις από μέρος των συνόρων μεταξύ Αιγύπτου και Γάζας, κατά την πρώτη φάση της συμφωνίας απελευθέρωσης κρατουμένων και την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, ώστε οι διαπραγματεύσεις για τη συμφωνία να προχωρήσουν».

Ισραηλινοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι «ο Νετανιάχου αποδέχτηκε εν μέρει το αίτημα του Μπάιντεν και συμφώνησε να εγκαταλείψει ένα ισραηλινό φυλάκιο κατά μήκος των συνόρων».

Νωρίτερα, ένα μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς, ανακοίνωσε ότι η διαπραγματευτική αντιπροσωπεία της Χαμάς θα αναχωρήσει από το Κάιρο σήμερα το βράδυ, αφού «οι διαμεσολαβητές συναντήθηκαν στην Αίγυπτο και το Κατάρ και άκουσαν από αυτούς τα αποτελέσματα του τελευταίου γύρου διαπραγματεύσεων» σχετικά με την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και την ανταλλαγή αιχμαλώτων.

Τόνισε ότι η αντιπροσωπεία ζήτησε «να δεσμευτεί η κατοχή σε ό,τι συμφωνήθηκε στις 2 Ιουλίου, το οποίο βασίζεται σε όσα αναφέρθηκαν στην ομιλία του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και στο ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας».

Είπε: «Η Χαμάς επιβεβαιώνει την ετοιμότητά της να εφαρμόσει ό,τι συμφωνήθηκε, με τρόπο που να επιτυγχάνει τα ύψιστα συμφέροντα του λαού μας και να σταματήσει την επιθετικότητα εναντίον του», συνεχίζοντας, «Η αντιπροσωπεία της Χαμάς επιβεβαίωσε τη θέση του κινήματος ότι οποιαδήποτε συμφωνία πρέπει να περιλαμβάνει μόνιμη κατάπαυση του πυρός, πλήρης απόσυρση από τη Λωρίδα της Γάζας και την ελευθερία των κατοίκων να επιστρέψουν στις περιοχές τους, την ανακούφιση και μια σοβαρή συμφωνία ανταλλαγής».

Πηγή: elnashra

Μετάφραση – Επιμέλεια: Oυαλίντ Ελίας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ