Κίνα: Καταδικάζει την απόφαση των ΗΠΑ για την επιβολή ελέγχου εξαγωγών σε 42 εταιρείες της λόγω των σχέσεων με τη Ρωσία

by admin
1 views

Το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας τόνισε σήμερα πως εναντιώνεται σθεναρά στην απόφαση της κυβέρνησης των ΗΠΑ να προσθέσει κινεζικές εταιρείες σε μαύρη λίστα εξαιτίας φερόμενων σχέσεων με τη Ρωσία.

Η Ουάσιγκτον ανακοίνωσε προχθές Παρασκευή πως ενέταξε 105 ρωσικές και κινεζικές εταιρείες σε «κατάλογο οντοτήτων» στις οποίες επιβάλλονται εμπορικοί περιορισμοί, προσάπτοντάς τους πως υποστηρίζουν τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.

Οι εταιρείες —42 κινεζικές, 63 ρωσικές, 18 από άλλες χώρες— στοχοποιήθηκαν για διάφορους λόγους, ιδίως διότι φέρονται να στέλνουν ηλεκτρονικά, παραγόμενα στις ΗΠΑ, σε κατασκευάστριες συνδεόμενες με τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, ώστε να παράγονται χιλιάδες drones εφόδου, που χρησιμοποιούνται στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Οι Αμερικανοί προμηθευτές πρέπει πλέον να εξασφαλίζουν άδειες —κάτι εξ ορισμού δύσκολο— για να μπορούν να εξάγουν είδη στις εταιρείες οι οποίες συμπεριλαμβάνονται στον λεγόμενο «κατάλογο οντοτήτων».

Το Πεκίνο κρίνει πως η ενέργεια της Ουάσιγκτον προκαλεί προβλήματα στη διεθνή εμπορική τάξη και στις ομαλές εμπορικές ανταλλαγές και σκοπεύει να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσει με αποφασιστικό τρόπο τα συμφέροντα και τα δικαιώματα των κινεζικών εταιρειών, πρόσθεσε το υπουργείο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ