Ξέρανε την Γιουνάιτεντ ο Ζοάο Πέδρο

by admin
1 views

Ο αγώνας:

Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και οι δυο ομάδες μπήκαν με διάθεση να… παγώσουν τον ρυθμό κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να μην υπάρχουν φάσεις με το θέαμα που παρουσίασαν οι 22 ποδοσφαιριστές στο χορτάρι του “AMEX” να μην είναι ιδιαίτερα ελκυστικό. Η ομάδα του Έρικ Τεν Χαγκ είχε μια φλύαρη κατοχή της μπάλας, ωστόσο είχε πρόβλημα στην τελική πάσα. Την αδυναμία της Γιουνάιτεντ να φτιάξει ευκαιρίες εκμεταλλεύτηκε η Μπράιτον, που στην πρώτη της επίσκεψη με αξιώσεις στα καρέτ του Ονάνα, στο παιχνίδι άνοιξε το σκορ στο 32ο λεπτό. Ο Μιτόμα έσπασε την μπάλα από τα δεξιά, η άμυνα των “κόκκινων διαβόλων” ήταν απούσα και ο Γουέλμπεκ με προβολή στο κενό τέρμα έκανε το 1-0 πληγώνοντας την παλιά του ομάδα για πέμπτη φορά στην καριέρα του. Αυτό ήταν και το 100ο γκολ του Άγγλου επιθετικού στην Premier League. Το τέρμα που δέχτηκαν οι φιλοξενούμενοι φάνηκε να τους ξύπνησε, καθώς στιγμές αργότερα βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα αλλά το γκολ του Ράσφορντ ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Το 1-0 ήταν και το σκορ που χώριζε τις δύο ομάδες στο πρώτο 45λέπτο, αφού ο Μάουντ από την περιοχή δεν κατάφερε να νικήσει τον Στίλ στο 37ο λεπτό.

Ο Έρικ Τεν Χάγκ προσπάθησε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του στο δεύτερο 45λεπτο περνώντας τον Ζίρκζεϊ στο ματς στη θέση του Μάουντ, ωστόσο η Μπράιτον ήταν αυτή που έμοιαζε κυρίαρχη στα πρώτα λεπτά της επανάληψης. Στο 52ο λεπτό οι “γλάροι” έφτασαν κοντά στο 2-0 αλλά ο Νταλότ πάνω στη γραμμή αρνήθηκε το πρώτο γκολ του πολύπειρου μέσου με την φανέλα της Μπράιτον. Στο 59ο λεπτό τα καρέ του Ονάνα απειλήθηκαν εκ νέου. Ο άλλοτε μέσος της Λίβερπουλ εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά, ο Γουέλμπεκ σηκώθηκε ψηλότερα απ’ όλους πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Καμερουνέζου τερματοφύλακα. Και αφού η Μπράιτον δεν κλείδωσε τη νίκη ο άτυπος νόμος του ποδοσφαίρου έκανε την εμφάνιση του και στο “AMEX”. Ο Μαζράουι έκανε την πάσα στον Ντιαλό, αυτός μπήκε μέσα στην περιοχή από τα αριστερά και με σουτ που κόντραρε και στο πόδι του Φαν Χέκε έφερε το ματς σε ισορροπία κάνοντας το 1-1 με την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα. Μετά την ισοφάριση οι παίκτες του Τεν Χάγκ έδειχναν να παίρνουν τα ηνία του αγώνα και στο 70ο λεπτό σε μια υπέροχη εκδήλωση αντεπίθεσης ο Γκαρνάτσο σκόραρε, αλλά η μπάλα πριν περάσει την γραμμή βρήκε στον πεσμένο Ζίρκζεϊ που ήταν εκτεθειμένος και το γκολ ακυρώθηκε. Και ενώ ο χρόνος περνούσε και όλα έδειχναν πως οι δύο ομάδες θα αναδειχτούν ισόπαλες ακόμα μια αδράνεια στην άμυνα της Γιουνάιτεντ έφερε γκολ για τους “Γλάρους”. Ο Αντιγκρά έβγαλε τη σέντρα οι αμυντικοί των “κόκκινων διαβόλων” δεν κατάφεραν να βγάλουν οφσάιντ τον Ζοάο Πέδρο και ο Βραζιλιάνος επιθετικός έκανε με το κεφάλι το 2-1 δίνοντας τη νίκη στην ομάδα του.

Γκολ: 32′ Γουέλμπεκ / 60′ Ντιαλό
Κίτρινες: /76′ Ντιαλό, 78 Μέινου
Κόκκινες: –
Δοκάρι:
59′ Γουέλμπεκ

Μπράιτον (Φαμπιάν Χιούρτζελερ): Στιλ, Ντανκ, Φαν Χέκε, Βέλτμαν, Χίνσελγουντ, Μίλνερ (73′ Μπαλεμπά), Πέδρο, Γκίλμουρ (89′ Αγιάρι), Μίντε (89′ Ρούτερ), Μιτόμα (89’Αντιγκρά), Γουέλμπεκ (79′ Ενσίσο)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Έρικ Τεν Χάγκ): Ονάνα, Μαζράουι, Μαγκουάιρ (79′ Ντε Λίχτ), Μαρτίνες, Νταλότ, Μάουντ (45′ Ζίρκζεϊ), Ράσφορντ (64′ Γκαρνάτσο), Ντιαλό (89′ Άντονι), Κασεμίρο, Μέινου, Φερνάντες (79′ ΜακΤόμινεϊ)

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα της Premier League:

Σάββατο 24/8

Μπράιτον – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-1
17:00 Κρίσταλ Πάλας – Γουέστ Χαμ
17:00 Μάντσεστερ Σίτι – Ίπσουιτς
17:00 Σαουθάμπτον – Νότιγχαμ Φόρεστ
17:00 Τότεναμ – Έβερτον
17:00 Φούλαμ – Λέστερ
19:30 Άστον Βίλα – Άρσεναλ

Κυριακή 25/8

16:00 Γουλβς – Τσέλσι
16:00 Μπόρνμουθ – Νιουκάστλ
18:30 Λίβερπουλ – Μπρέντφορντ.//ΝΚ

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ