Ένθετο Οικονομία: Οι «χρησμοί» της FED και της τράπεζας της Ιαπωνίας για πληθωρισμό και επιτόκια

by admin
1 views

Το διακύβευμα στο φετινό συνέδριο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των Ηνωμένων Πολιτειών, στο Τζάκσον Χολ, στα τέλη της εβδομάδας, είναι υψηλό για την ίδια την τράπεζα, αλλά και για τον Πρόεδρό της, Τζερόμ Πάουελ. Σύμφωνα με αναλυτές αποτελεί μια χρυσή ευκαιρία, για την πιο σημαντική κεντρική τράπεζα του κόσμου να ανακτήσει τον έλεγχο της πολιτικής αφήγησης, σε μια κρίσιμη στιγμή, κατά την οποία επικρατεί οικονομική ρευστότητα και χρηματοπιστωτική αστάθεια, που προκαλεί δευτερογενείς επιπτώσεις στον υπόλοιπο κόσμο.

Στο μεταξύ, στα τέλη της εβδομάδας αναμένεται η δημοσιοποίηση των στοιχείων για τον πληθωρισμό στην Ιαπωνία, τα οποία παρακολουθεί στενά η Κεντρική Τράπεζα της χώρας. Είναι χαρακτηριστικό, ότι τον Ιούλιο προχώρησε σε αιφνιδιαστική αύξηση των επιτοκίων.

Αυξημένος κατά 18 εκατ. ευρώ είναι ο φετινός προϋπολογισμός για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης ατόμων με αναπηρία. Με την έξτρα χρηματοδότηση αυξάνεται ο αριθμός των βρεφών και νηπίων αλλά και των ατόμων με αναπηρία άνω των 22 ετών που μπορούν να λάβουν τα vouchers.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΓΩΓΩ ΚΑΤΣΕΛΗ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ