Πώς ένα ψαλίδι προκάλεσε ακυρώσεις πτήσεων σε ένα πολυσύχναστο αεροδρόμιο της Ιαπωνίας

by admin
1 views

Δεκάδες πτήσεις ακυρώθηκαν και εκατοντάδες καθυστέρησαν σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια της Ιαπωνίας εξαιτίας ενός… ψαλιδιού. Το περασμένο Σάββατο (17/08), στο αεροδρόμιο New Chitose του Χοκκάιντο, 36 πτήσεις ακυρώθηκαν και άλλες 201 καθυστέρησαν, μετά την εξαφάνιση ενός ψαλιδιού σε ένα κατάστημα κοντά στις πύλες επιβίβασης.

Οι έλεγχοι ασφαλείας στο αεροδρόμιο ανεστάλησαν για περίπου δύο ώρες, αφήνοντας εκατοντάδες ταξιδιώτες προσωρινά αποκλεισμένους. Δημιουργήθηκαν τεράστιες ουρές καθώς οι επιβάτες στην αίθουσα αναχωρήσεων αναγκάστηκαν να επαναλάβουν τους ελέγχους ασφαλείας.

«Γνωρίζουμε ότι το περιστατικό συνέβη λόγω της έλλειψης κατάλληλων συστημάτων χρήσης, αποθήκευσης και διαχείρισης από τους χρήστες του καταστήματος», ανέφεραν οι χειριστές του αεροδρομίου New Chitose σε δήλωση.

«Θα διερευνήσουμε αυτό το περιστατικό, θα προσδιορίσουμε την αιτία του και θα αποτρέψουμε την επανάληψή του. Θα επιβεβαιώσουμε επίσης αν αυτό το περιστατικό μπορεί να σχετίζεται με αεροπειρατεία και τρομοκρατική επίθεση και θα διασφαλίσουμε ότι όλο το προσωπικό του αεροδρομίου έχει πλήρη επίγνωση της σημασίας της διαχείρισης» δήλωσαν οι υπεύθυνοι του αεροδρομίου.

Πολλοί επιβάτες εξέφρασαν την απογοήτευσή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Μου έρχεται να κλάψω επειδή η πτήση μου ακυρώθηκε γιατί κάποιος έχασε ένα ψαλίδι», έγραψε ένας επιβάτης στο X.

«Εξαιτίας αυτού του περιστατικού, η πτήση που έπρεπε να πάρω ακυρώθηκε και τώρα η επανένωση μου με την οικογένειά μου που περίμενα με ανυπομονησία έχει συντομευθεί. Είναι μια μεγάλη απογοήτευση», έγραψε ένας άλλος.

Ωστόσο, άλλοι εκτίμησαν το γεγονός ότι το αεροδρόμιο πήρε στα σοβαρά την πιθανή κλοπή ψαλιδιού.

«Ως επιβάτης, είμαι ευγνώμων που λαμβάνουν τέτοια ενδελεχή μέτρα για να διασφαλίσουν την ασφάλειά μας», έγραψε ένας χρήστης στο X.

ΠΗΓΗ: CNN

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ