Αδιάκοπες οι προσπάθειες για κατάληξη σε συμφωνία στη Μέση Ανατολή

by admin
1 views

αποστολή στο Ισραήλ: Κωστής Κωνσταντίνου

Πυρετώδεις είναι οι διπλωματικές διεργασίες προκειμένου να βρεθεί η φόρμουλα για την κατάληξη σε συμφωνία για την απελευθέρωση των ομήρων και για εκεχειρία στη Γάζα. Ο Άντονι Μπλίνκεν είδε τoν Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι ο οποίος ζήτησε κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, προειδοποιώντας για «μια περιφερειακή επέκταση της σύγκρουσης με συνέπειες που είναι δύσκολο να φανταστούμε».

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου μίλησε με τον Κιρ Στάρμερ  τον Βρετανό Πρωθυπουργό. Συζήτησαν όπως ανακοίνωσε το Λονδίνο την επείγουσα ανάγκη για περιφερειακή αποκλιμάκωση, καθώς «μια λανθασμένη εκτίμηση θα έχει μεγάλο κόστος για όλες τις πλευρές», κατά την Ντάουνινγκ Στριτ. Το γραφείο Νετανιάχου δεν προέβη σε σχόλιο για τη συνομιλία. Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός απέφυγε να συναντήσει τον υπουργό Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου ως αντίδραση όπως εκτιμάται για την άρση των επιφυλάξεων του Λονδίνου στο αίτημα για ένταλμα σύλληψης του Νετανιάχου από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.

Την ίδια ώρα ο Μπενιαμίν Νετανιάχου μιλώντας με οικογένειες ομήρων που τον συνάντησαν σήμερα, εκπροσωπώντας μικρές και μάλλον ακραίες ομάδες που απαιτούν να απελευθερωθούν οι αγαπημένοι τους με στρατιωτική πίεση και όχι μέσω συμφωνίας με τη Χαμάς, φέρεται να δήλωσε ότι «δεν είναι σίγουρος ότι θα υπάρξει συμφωνία», όπως δήλωσαν οι οικογένειες.

Όλα αυτά την ώρα που οι συγγενείς των έξι νεκρών που ανασύρθηκαν από τη Γάζα, κατηγόρησαν τον Μπενιαμίν Νετανιάχου για το θάνατο των αγαπημένων τους. Ο γιός ενός από αυτούς, είπε χαρακτηριστικά, ότι «ο Νετανιάχου τους άφησε να πεθάνουν για να σώσει τον εαυτό του».

Από την πλευρά του ο υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ λέει πως σταδιακά μετατοπίζεται το κέντρο βάρους των επιχειρήσεων από το Νότο στο Βορρά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ