Η Ισπανίδα Μαρία Μπράνυας Μορέρα, το γηραιότερο άτομο στον κόσμο, απεβίωσε σε ηλικία 117 ετών

by admin
1 views

Η Μαρία Μπράνιας Μορέρα (María Branyas Morera), η γυναίκα που για ένα χρόνο ήταν ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο και η όγδοη στην ιστορία, πέθανε νωρίς το πρωί της Δευτέρας σε ηλικία 117 ετών και 168 ημερών και αποτεφρώθηκε το πρωί της Τρίτης, όπως επιβεβαίωσε η οικογένειά της.

Ανταπόκριση – Ισπανία: Δώρα Μακρή

«Πέθανε ενώ κοιμόταν, αυτό που ήθελε και αυτό που όλοι θέλουμε», είπε η Ρόζα Μορέτ, η μικρότερη κόρη της Μαρίας, 80 ετών. Η Μαρία Μπράνιας πέθανε σε γηροκομείο της Ζιρόνα (Καταλονία), όπου ζούσε τα τελευταία είκοσι χρόνια. Όπως έλεγε τελευταία και η οικογένειά της το ανάρτησε στο Χ : «Αισθάνομαι αδύναμη. Η ώρα πλησιάζει. Μην κλαίτε, δεν μου αρέσουν τα δάκρυα. ​​Και πάνω απ’ όλα μην υποφέρετε για μένα. Με γνωρίζετε ήδη, όπου κι αν πάω θα είμαι χαρούμενη, γιατί κατά κάποιο τρόπο θα σας κουβαλώ πάντα μαζί μου».

11 άνθρωποι έζησαν περισσότερα από 110 χρόνια, όλοι γυναίκες

Σύμφωνα με την Gerontology Research Group (GRG), η οποία είναι υπεύθυνη για την επαλήθευση των υπεραιωνόβιων ατόμων, δηλαδή αυτών που έχουν συμπληρώσει την ηλικία των 110 ετών, μέσω πιστοποιητικών γέννησης και γάμου, έντεκα άτομα, όλες γυναίκες, έχουν ζήσει περισσότερο από την Μαρία και έχουν όλοι αποβιώσει.

Το ρεκόρ μακροζωίας κατέχει η Γαλλίδα Jeanne Calment, η οποία πέθανε το 1997, η οποία έζησε ακριβώς 122 χρόνια και 164 ημέρες. Ακολουθούν η Γιαπωνέζα Kane Tanaka, η οποία έζησε 119 χρόνια και 107 ημέρες, η Βορειοαμερικανίδα Sara Knauss, στα 119 χρόνια και 97 ημέρες ζωής, και στα 118 χρόνια και 340 ημέρες, η επίσης Γαλλίδα Lucile Randon.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ