Η πρόβλεψη του Άλαν Σίρερ για το Χρυσό Παπούτσι της φετινής Premier League

by admin
2 views

Χάρη στον αριθμό των απίστευτων επιθετικών ταλέντων που έχουν κοσμήσει την Premier League, το Χρυσό Παπούτσι ήταν πάντα αρκετά δύσκολο να προβλεφθεί.

Ωστόσο, όλα αυτά άλλαξαν όταν ο Έρλινγκ Χάαλαντ εντάχθηκε στη Μάντσεστερ Σίτι το 2022.

Ο Νορβηγός επιθετικός έσπασε το ρεκόρ τερμάτων μιας σεζόν στην Premier League όταν σκόραρε 36 φορές στην πρώτη του χρονιά, πριν πετύχει 27 τέρματα την πέρυσι για να τερματίσει και πάλι πρώτος σκόρερ της κατηγορίας.

Οι Σαλάχ, Κέιν, Σον και Σουάρες έχουν κερδίσει το Χρυσό Παπούτσι τα τελευταία χρόνια, αλλά μια νεότερη φουρνιά επιθετικών ήρθε την περασμένη σεζόν για να διεκδικήσει το στέμμα των σκόρερ.

Ο Κόουλ Πάλμερ πλησίασε τον Χάαλαντ στην κούρσα για την ανάδειξη του πρώτου σκόρερ, σημειώνοντας 22 γκολ με την Τσέλσι μετά τη μετακίνησή του από τη Μάντσεστερ Σίτι.

Ο Φιλ Φόντεν αύξησε την επιθετική του απόδοση σημειώνοντας 19 γκολ για να βοηθήσει τη Σίτι να κατακτήσει τον τέταρτο διαδοχικό τίτλο πρωταθλήματος, ενώ ο Όλι Γουότκινς της Άστον Βίλα και ο Ντομινίκ Σολάνκε της Μπόρνμουθ (πλέον παίκτης της Τότεναμ) έφτασαν στο ίδιο νούμερο, πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις.

Ο επιθετικός της Νιούκαστλ Αλεξάντερ Ίσακ σημείωσε 21 γκολ για να εξασφαλίσει την τρίτη θέση στον πίνακα των σκόρερ και ο θρύλος των “καρακάξων” Άλαν Σίρερ πιστεύει ότι ο Σουηδός θα μπορούσε να κερδίσει το Χρυσό Παπούτσι φέτος.

«Ο Έρλινγκ Χάαλαντ θα θέλει άλλο ένα Χρυσό Παπούτσι, ο Σολάνκε θα θέλει να είναι ξανά εκεί πάνω και να συνεχίσει αυτό που έκανε με την Μπόρνμουθ στην Τότεναμ», δήλωσε ο Σίρερ στο “SPORTbible”.

«Ο Αλεξάντερ Ίσακ στη Νιούκαστλ, είναι ένα μεγάλο στοίχημα για το Χρυσό Παπούτσι. Ο Μάρκους Ράσφορντ ήταν απίστευτος την προπέρσινη σεζόν, οπότε έδειξε ότι μπορεί να το κάνει κι αυτός».

Ο Σίρερ σίγουρα ξέρει καλά το γκολ. Ο παλαίμαχος Άγγλος φορ κέρδισε το Χρυσό Παπούτσι τρεις φορές, ενώ με 260 τέρματα είναι ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στην Premier League.//Λ.

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ