Σπουδαίο “διπλό” στο Αγρίνιο για τη Λαμία

by admin
2 views

Η Λαμία επικράτησε με 1-0 του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο, στο συναρπαστικό παιχνίδι που έκλεισε την αυλαία της 1ης αγωνιστικής της Super League.

Ο αγώνας ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να δείχνουν τις προθέσεις του και τον ρυθμό να είναι έντονος.

Η Λαμία ήταν αυτή που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στα πρώτα λεπτά. Στο 9΄ ο Τορεχόν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ύστερα από πολύ ωραίο συνδυασμό των παικτών του Παναιτωλικού μέσα στην αντίπαλη περιοχή, αλλά ήταν σε θέση οφ-σάιντ.

Σπουδαίο “διπλό” στο Αγρίνιο για τη Λαμία

Στο 13΄, ο Σιέλης πραγματοποίησε δυνατό μαρκάρισμα στον Βλαχομήτρο, λόγω του οποίου ο διαιτητής Πολυχρόνης, αφού ήλεγξε τη φάση στο VAR, αποφάσισε να τον αποβάλει με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Θα περίμενε κανείς πως η εξέλιξη αυτή θα έδινε τα ηνία του αγώνα στους φιλοξενούμενους, αλλά συνέβη ακριβώς το αντίθετο. Ο Παναιτωλικός παρουσίασε ένα εξαιρετικό πρόσωπο στο υπόλοιπο του πρώτου ημιχρόνου, με την εικόνα του να μην προδίδει σε τίποτα το αριθμητικό του μειονέκτημα. Η Λαμία κράτησε την μπάλα στα πόδια της για ένα διάστημα, αλλά μετά το cooling break του 26ου λεπτού, οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν.

Στο 31΄ο Κόστιτς απέκρουσε την καλή εκτέλεση φάουλ του Λιάβα, ενώ ένα λεπτό αργότερα σταμάτησε τον Λομόνακο σε μοναδικό τετ-α-τετ. Ο Σέρβος τερματοφύλακας χρειάστηκε να επέμβει και σε μια περίεργη φάση, από την οποία λίγο έλειψε από βολέ του Τσάβες η μπάλα να καταλήξει στα δίχτυα (33΄).

Μετά το κρεσέντο του, ο Κόστιτς πήγε να βάλει ένα απίθανο αυτογκόλ με το κεφάλι, με την μπάλα να κυλάει… αργά και βασανιστικά προς την εστία του αλλά να περνά ελάχιστα έξω.

Ο Παναιτωλικός βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα με εξαιρετικό τελείωμα του Λομόνακο (45΄), αλλά και αυτήν τη φορά το γκολ του δε μέτρησε ύστερα από ενδελεχή έλεγχο του VAR. Μετά από όλα αυτά, το σφύριγμα του πρώτου 45λέπτου έμοιαζε με ανάσα για τη Λαμία.

Σπουδαίο “διπλό” στο Αγρίνιο για τη ΛαμίαΣπουδαίο “διπλό” στο Αγρίνιο για τη Λαμία

Ο Αγρινιώτες διατήρησαν τον έλεγχο στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, χωρίς όμως να δημιουργούν κάποια σημαντική ευκαιρία. Στο 56΄, ο Σαραμαντάς ανάγκασε τον Τσάβες σε δύσκολη απόκρουση με σουτ εντός περιοχής. Από εκείνο το σημείο και έπειτα η Λαμία ανέβασε την απόδοσή της. και στο 65΄ ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ με κεφαλιά του Βλαχομήτρου.

Ο Παναιτωλικός προσπάθησε να ανακάμψει και η αποβολή του Γκουίντο στο 82΄αποκατέστησε την αριθμητική ισορροπία και έβαλε “φωτιά” στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα. Σα να μην έφτανε αυτό, οι γηπεδούχοι βρήκαν ανεπανάληπτη ευκαιρία να ισοφαρίσουν, με τον Κορνέζο να υποπίπτει σε πέναλτι με χέρι εντός περιοχής. Ο Ντίαζ ανέλαβε την εκτέλεση αλλά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

Η πίεση έως το φινάλε δεν έφερε κάποιο αποτέλεσμα για τον Παναιτωλικό, με τη Λαμία να πανηγυρίζει ένα διπλό πολύ μεγάλης αξίας.

Γκολ: Βλαχομήτρος (65΄)
Κόκκινες: Σιέλης (13΄), Γκουίντο (82΄)
Κίτρινες: Τσάβες (36΄), Παντελάκης (77΄) / Κορνέζος (30΄), Αντράντε (36΄), Αθανασακόπουλος (39΄), Νούνιες (66΄), Γκουίντο (74΄)
Δοκάρια: –

Παναιτωλικός: Τσάβες, Παντελάκης, Σιέλης, Λιάβας, Μαυρίας, Τορεχόν, Πέρες, Μπελεβώνης (74΄Κοντούρης), Μπουζούκης 974΄Νικολάου), Ντίας, Λομόνακο (69΄Μαΐντεβατς).

Λαμία: Κόστιτς, Αντράντε, Κορνέζος, Γιαννούτσος, Ντεντάκης (46΄Ραντόνια), Σαραμαντάς (68΄Ρινγκ), Νούνιες (68΄Μπίκοφ), Αθανασακόπουλος (46΄Γκουίντο), Μέκιτς, Φουρτάδο, Βλαχομήτρος.//ΑΦ

Αναλυτικά το πλήρες πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής στη Super League:

Σάββατο (17/08)

ΠΑΟΚ – Πανσερραϊκός 3-2
Βόλος – Ολυμπιακός 0-2

Κυριακή (18/08)

Λεβαδειακός – Athens Kallithea 0-0
Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης 0-1
Ατρόμητος – Άρης 1-1
ΑΕΚ – ΟΦΗ 3-0

Δευτέρα (19/08)

Παναιτωλικός – Λαμία 0-1.

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ