Εισβολή Ουκρανών στη Ρωσία: Βίντεο τη στιγμή που ο στρατός μπαίνει σε ρωσικό έδαφος – Εντολή εκκένωσης της Ποκροφσκ

by admin
2 views

Δέκα ημέρες μετά την επίθεση στη ρωσική μεθόριο, ο ουκρανικός στρατός πανηγυρίζει δίνοντας στη δημοσιότητα μονταρισμένα βίντεο από τις πρώτες στιγμές της εισβολής στην περιφέρεια του Κούρσκ. Καταγράφονται βολές από ουκρανικά τεθωρακισμένα και κατεστραμμένα κτίρια, μέσα από τα οποία ξεπηδούν Ρώσοι στρατιώτες να κουνούν λευκό μαντήλι, για να παραδοθούν.  

Ο Ουκρανικός στρατός υποστηρίζει ότι έχει διεισδύσει βαθύτερα με την κατάληψη του χωριού Μπόρκι και δηλώνει ότι ελέγχει πλήρως την Σούτζα, όπου έχει εγκαταστήσει γραφείο στρατιωτικής διοίκησης. Στην στρατηγικής σημασίας πόλη των 5.000 κατοίκων υπάρχουν υποδομές για το φυσικό αέριο που φτάνει από τη Σιβηρία, το οποίο ρέει μέσω ουκρανικών αγωγών στην Ευρώπη, κυρίως σε Σλοβακία και Ουγγαρία.

Οι Ρώσοι ισχυρίζονται ότι εξουδετέρωσαν ουκρανική ομάδα στην περιοχή του Κουρσκ και δίνουν στη δημοσιότητα βίντεο με τις καταστροφές που προκάλεσαν οι Ουκρανοί. Δίνουν κι ένα δεύτερο με πλήγμα σε ουκρανικό στρατιωτικό όχημα. Παράλληλα η Μόσχα προχωρά σε πρόσθετα μέτρα ασφαλείας στις παραμεθόριες περιοχές, υπό την προσωπική επίβλεψη του  Ρώσου υπουργού Άμυνας.

Το Κίεβο φαίνεται ότι εκπληρώνει τους σκοπούς του με την αιφνιδιαστική εισβολή στρατευμάτων του σε ρωσικά εδάφη. Μετά την αιχμαλωσία δεκάδων Ρώσων στρατιωτών, η Μόσχα φέρεται να έχει ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για την ανταλλαγή κρατουμένων, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις από το Πεντάγωνο, η Μόσχα εξαναγκάστηκε να μετακινήσει μερικά στρατεύματα από το μέτωπο του Ντονμπας στο Κουρσκ.  

 Η Ρωσία  κατηγορεί τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους της ότι βοήθησαν το Κίεβο να εισβάλλει σε ρωσικά εδάφη. Για μεγάλη πιθανότητα ένοπλης πρόκλησης από την Ουκρανία έκανε λόγο η Λευκορωσία με τον πρόεδρο Λουκασένκο να καλεί Μόσχα και Κίεβο να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου τονίζοντας ότι η συνέχιση του εξυπηρετεί μόνο τη Δύση.

Εντωμεταξύ, παρά τις εκκλήσεις του Προέδρου Zελένσκι, η Ουασιγκτον απαγορεύει στο Κίεβο να χρησιμοποιήσει αμερικανικά όπλα μεγάλου βεληνεκούς εντός της ρωσικής επικράτειας, λόγω του περιορισμένου διαθέσιμου αριθμού. 

Ρεπορτάζ: Άγις Μενούτης, Αίθουσα Σύνταξης: Παντελής Γκόνος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ