Ο Σμάιχελ υπερασπίστηκε τον Ονάνα

by admin
1 views

Ο Ονάνα ξεκίνησε δύσκολα τη ζωή του στο “Ολντ Τράφορντ” μετά την μεταγραφή του από την Ίντερ έναντι 47 εκατομμυρίων λιρών για να αντικαταστήσει τον Νταβίντ ντε Χέα, ο οποίος ήταν ο μακροβιότερος τερματοφύλακας των “κόκκινων διαβόλων”. Ο Καμερουνέζος πέρασε ιδιαίτερα δύσκολα στο Τσάμπιονς Λιγκ, παίζοντας το ρόλο του στην καταστροφική έξοδο της Γιουνάιτεντ από τη φάση των ομίλων.

«Απλά σκέφτηκα ότι ήταν λίγο άτυχος για δύο λόγους», δήλωσε ο Πίτερ Σμάιχελ μιλώντας σε αγγλικά ΜΜΕ. «Πρώτα απ’ όλα, επειδή δεν έπαιζε πίσω από μια συνεπή άμυνα. Αυτό είναι ένα πρόβλημα ως τερματοφύλακας. Μπορεί να είσαι ο καλύτερος τερματοφύλακας στον κόσμο, αλλά αν η άμυνά σου δεν σε προστατεύει έχεις πρόβλημα. Δεύτερον, το γκολ που δέχτηκε στο Μόναχο ήταν άτυχο, αν το κάνεις αυτό για την Ίντερ ή τον Άγιαξ ξεχνιέται μέσα σε μια ή δύο εβδομάδες. Αν το κάνεις αυτό για τη Γιουνάιτεντ, μένει και θα είσαι ένας τερματοφύλακας που κάνει λάθη. Αυτή είναι απλά η σκληρή πραγματικότητα του να παίζεις για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ».

Ο Σμάιχελ πιστεύει στις ικανότητες του Ονάνα: «Είδα πολλές βελτιώσεις με διάφορα πράγματα στο παιχνίδι του κατά τη διάρκεια της σεζόν. Αυτό που μου άρεσε ιδιαίτερα ήταν ότι έδειχνε να το απολαμβάνει όλο και περισσότερο, αυτό είναι το πρώτο βήμα για να γίνει αυτός που θέλεις στο τέρμα», πρόσθεσε ο Δανός πρώην θρύλος της Γιουνάιτεντ και πρόσθεσε: «Χρειάζεται βοήθεια όπως κάθε άλλος τερματοφύλακας στον κόσμο, χρειάζεται μια άμυνα μπροστά του. Αν το έχει αυτό, είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε έναν τερματοφύλακα παγκόσμιας κλάσης κορυφαίας ποιότητας που θα τα πάει καλά».//Λ.

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ