Ισραήλ – Λίβανος: Μαζική επίθεση της Χεζμπολά με 30 πυραύλους – Για κρίσιμες ώρες κάνει λόγο ο Νετανιάχου

by admin
1 views

Η κλιμάκωση των επιθέσεων της Χεζμπολάχ στο Βορρά και ειδικά το πρωινό χτύπημα της οργάνωσης με τριάντα πυραύλους στην περιοχή της Ναχαρίγια, προκαλεί ανησυχία αλλά και θυμό στην περιοχή. Για επίθεση που άφησε δύο μαχητές της Χεζμπολάχ νεκρούς, κατηγορεί το Ισραήλ η φιλοϊρανική οργάνωση.

Αποστολή: Κωστής Κωνσταντίνου

Ο Γκάμπι Νααμάν, δήμαρχος του Σλόμι, μιας πόλης ακριβώς πάνω στα σύνορα με το Λίβανο, την οποία το ERTNEWS είχε επισκεφθεί τον Απρίλιο καταγράφοντας εικόνες μερικής ερήμωσης τότε, δήλωσε πολύ προβληματισμένος από τα όσα συνέβησαν τη νύχτα και ειδικά από το γεγονός ότι η Χεζμπολάχ αποφάσισε να χρησιμοποιήσει και πυραύλους Burkan εναντίον οικισμών. 

Κάτοικοι της πόλης εκφράζουν παράπονα σε ισραηλινά ΜΜΕ, ψέγοντας την έλλειψη δυναμικής απάντησης από την πολεμική αεροπορία προκειμένου να αποτραπούν άλλες τέτοιες επιθέσεις. 

B. Νετανιάχου: Καθοριστικές ημέρες για τη μοίρα του Ισραήλ

Ισραηλινά ΜΜΕ γράφουν ότι κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίας του υπουργικού συμβουλίου, ο Βενιαμίν Νετανιάχου, διέταξε τους υπουργούς του, να μην κάνουν δηλώσεις τις επόμενες ημέρες. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Νετανιάχου δικαιολόγησε την ασυνήθιστη οδηγία λέγοντας ότι η χώρα βρίσκεται σε μέρες οι οποίες θα καθορίσουν τη μοίρα της. («Μοιραίες», είναι η λέξη που φέρεται να χρησιμοποίησε)

Επίσης, σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ, ο υπουργός Στέγασης και Κατασκευών Γιτζχάκ Γκόλντνοπφ – ο οποίος προέρχεται από θρησκευτικό υπερορθόδοξο, όχι ακροδεξιό, κόμμα – ρώτησε τον Νετανιάχου αν η απαγόρευση περιλαμβάνει και δηλώσεις για το θέμα των κέντρων ημερήσιας φροντίδας ηλικιωμένων και ο πρωθυπουργός διευκρίνισε ότι η αναφορά αφορά μόνο θέματα πολιτικά και θέματα ασφάλειας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ