Προβλημάτισε ο Άρης, άρεσε η Λαμία

by admin
1 views

Παίζοντας περισσότερο από τα δεξιά, οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο δραστήριοι στα πρώτα λεπτά. Από ισάριθμες σέντρες του Αντώνη Ντεντάκη, η κεφαλιά του Σαλιού Γκούιντο (8′) και το γυριστό του Μέκιτς (10′) δεν βρήκαν στόχο. Ακόμη καλύτερη φάση αυτή του 25ου λεπτού, με τον Γκουίντο να γυρίζει και να σουτάρει με το αριστερό από το ύψος της μεγάλης περιοχής λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Κωνσταντίνου Κυριαζή.

Η ανωτερότητα της Λαμίας καρποφόρησε τρία λεπτά αργότερα, όταν από φάση διαρκείας η μπάλα έφτασε στον Μέκιτς κι ο 29χρονος Βόσνιος με ωραίο, φαλτσαριστό δεξί πλασέ άνοιξε το σκορ. Από εκεί και μετά αντέδρασε ο Άρης. Η πρώτη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους ήρθε στο 39′, όταν έπειτα από ομαδική συνεργασία ο Φραν Βέλεθ σούταρε αλλά ο Ιβάν Κόστιτς μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια. Στο τέλος του πρώτου μέρους, το διαγώνιο ευθύβολο σουτ του Μόντσου πέρασε ξυστά από το αριστερό δοκάρι της εστίας της Λαμίας.

Με μεγαλύτερη ένταση και διάθεση ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, χωρίς ωστόσο να δημιουργούνται ιδιαίτερες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Στο 63′, από κακό γύρισμα του Γιάκουμπ Μπράμπετς με το κεφάλι, ο Τόσιο Λέικ δεν μπόρεσε να νικήσει σε τετ-α-τετ τον Κυριαζή που απέκρουσε ενστικτωδώς με το ένα χέρι σε κόρνερ.

Οι αλλαγές που έκαναν οι δύο προπονητές από το 60′ και μετά επηρέασαν το ρυθμό του αγώνα. Στο 72′, από ωραία συνεργασία και σέντρα του Φράνκο Φεράρι, ο Λορέν Μορόν έστειλε με προβολή την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων ενώ δέκα λεπτά μέρα από ενέργεια που ξεκίνησε και τελείωσε ο Κλέιτον Ντιαντί η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Το σουτ του 17χρονου Σενεγαλέζου στο 89′ και το διαγώνιο του Κίκε Σαβέριο στο 90′ δεν είχαν ευτυχή κατάληξη για τους γηπεδούχους ενώ κι ο Άλβαρο Ζαμόρα στις καθυστερήσεις δεν μπόρεσε να βάλει την προβολή σε σέντρα πάρε-βάλε του Σαβέριο.

Το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος με τη Λαμία να παίρνει μία νίκη γοήτρου επί του Άρη στη Θεσσαλονίκη, εμφανίζοντας πολύ καλό πρόσωπο. Υπενθυμίζεται πως για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος ο Άρης φιλοξενείται από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι (18/8, 20:30) ενώ μια ημέρα αργότερα η Λαμία παίζει στο Αγρίνιο (19/8, 21:00) με τον Παναιτωλικό.

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κυριαζής, Μάγιο (78′ Φατόρε), Ρόουζ (55′ Εμβοντό), Μπράμπετς, Μοντόγια (55′ Φεράρι), Βέλεθ, Πάρντο (46′ Μάνου Γκαρθία), Μόντσου (69′ Ντιαντί), Φετφατζίδης (46′ Σαβέριο), Ζαμόρα, Μορόν (78′ Σουλεϊμάνοφ).

ΛΑΜΙΑ (Μαρίνος Σατσιάς): Κόστιτς (60′ Ρατόν), Ντεντάκης (46′ Γυφτομήτρος), Αντράντε, Γιαννούτσος (77′ Ρινγκ), Σαραμαντάς (60′ Λέικ), Κορνέζος (69′ Νικολόπουλος), Αθανασακόπουλος (60′ Τερεζίου), Νούνες (81′ Καψάλης), Γκουίντο (60′ Τσιάκας), Μέκιτς (69′ Μπίκοφ), Βλαχομήτρος (77′ Σιμόνι).//Ν.

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ