Γάζα: Δεκάδες νεκροί και τραυματίες από ισραηλινή επίθεση σε σχολείο – Για επικίνδυνη κλιμάκωση μιλά η Χαμάς

by admin
2 views

Έντονη είναι η ανησυχία για το τι θα φέρουν τα επόμενα 24ωρα στη Μέση Ανατολή καθώς στη Λωρίδα της Γάζας, δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί τραυματίστηκαν, ύστερα από ισραηλινή επιδρομή.

Όπως μετέδωσε η δημοσιογράφος του ΕΡΤNews, Ρένα Δημητρίου, το χτύπημα έγινε τις τελευταίες ώρες στην πόλη της Γάζας ενώ συγκεχυμένες είναι μέχρι αυτή την ώρα οι πληροφορίες για τον αριθμό των νεκρών ο οποίος κυμαίνεται από 60 έως 90 άτομα. Η επίθεση έγινε την ώρα της πρωινής προσευχής.

Γίνεται λόγος για επίθεση με τρεις πυραύλους από την πλευρά του Ισραήλ. Ο ισραηλινός στρατός από την πλευρά του σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι έπληξε τρομοκράτες της Χαμάς που βρίσκονταν σε κέντρο ελέγχου που ήταν εγκατεστημένο στις υποδομές του κτιριακού συγκροτήματος του συγκεκριμένου σχολείου. Επίσης, τονίζει ότι είχαν ληφθεί μέτρα για να περιοριστεί ο αριθμός των ανθρώπων που θα μπορούσαν να σκοτωθούν κι ότι ήταν μία στοχευμένη επίθεση από το Ισραήλ.

Η Χαμάς καταδίκασε την επίθεση, χαρακτηρίζοντας την τρομακτικό έγκλημα και επικίνδυνη κλιμάκωση ταυτόχρονα. Η Φατάχ από την πλευρά της του Παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς, έκανε λόγο για ειδεχθή σφαγή. Όπως τονίζει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της, πρόκειται για το ανώτατο σημείο τρομοκρατίας και εγκληματικότητας από την πλευρά του Ισραήλ. Και η Αίγυπτος κάνει λόγο για σκόπιμες δολοφονίες Παλαιστινίων που αποτελούν απόδειξη ότι το Ισραήλ δεν θέλει να τελειώσει ο πόλεμος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ