Λιβύη: Ο Χάφταρ μετακινεί τις δυνάμεις του στρατού νότια και οι Αρχές της Τρίπολης βρίσκονται σε επιφυλακή

by admin
2 views

Ο αρχηγός του επιτελείου των χερσαίων δυνάμεων της «Γενικής Διοίκησης» του Λιβυκού Στρατού είπε ότι στόχος των μονάδων του που κινούνται προς τα νοτιοδυτικά της χώρας είναι να «ασφαλίσουν τα σύνορα».

Σε δήλωση του εκπροσώπου του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στη σελίδα του στο Facebook, εξήγησε ότι «η κίνηση των μονάδων του προς τα νοτιοδυτικά της χώρας εντάσσεται σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την ασφάλεια των νότιων συνόρων και την ενίσχυση των εθνικών ασφάλεια σε αυτή τη στρατηγική περιοχή με την εντατικοποίηση των περιπολιών στην έρημο και την παρακολούθηση της συνοριακής λωρίδας με τις χώρες», τονίζοντας: «Αυτή η κίνηση δεν στοχεύει κανέναν».

Η δήλωση προσθέτει, «Η κίνηση έρχεται σε εφαρμογή των οδηγιών του Στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ στο πλαίσιο της ενίσχυσης της ασφάλειας στα σύνορα και της αντιμετώπισης οποιωνδήποτε απειλών που μπορεί να στοχεύουν την ασφάλεια και τη σταθερότητα του έθνους».

Επεσήμανε ότι «οι στρατιωτικές μονάδες κινήθηκαν στις περιοχές που είχαν ανατεθεί για την ασφάλειά τους, οι οποίες είναι οι πόλεις: Sabha, Ghat, Abari, Murzuq, Al-Qatrun, Brak, Al-Shati και Adre, στις οποίες υπάρχουν κυρίως μονάδες που συνδέονται με τη Γενική Διοίκηση, προκειμένου να ενισχυθεί η ασφάλεια στις περιοχές αυτές και να τεθούν τα θεμέλια της ασφάλειας».

Η δήλωση τονίζει ότι «αυτές οι κινήσεις στοχεύουν στην ενίσχυση της ασφάλειας των συνοριακών περιοχών και του νότου, ειδικά υπό το φως της έντασης στις γειτονικές χώρες και την πιθανότητα δραστηριότητας συμμοριών και εξτρεμιστικών ομάδων».

Πρόσθεσε ότι «ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ παρακολούθησε τις αντιδράσεις σε αυτή την οργανωμένη και πειθαρχημένη κίνηση και υποδηλώνει ότι οι δηλώσεις ορισμένων κομμάτων εντάσσονται στο πλαίσιο πολιτικού και οικονομικού εκβιασμού».

Επιμέλεια: Ουαλίντ Ελίας | Πηγή: ebanon24

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ