Φιλική ήττα από τη Νότιγχαμ Φόρεστ με γκολ, θέαμα και αρκετά συμπεράσματα

by admin
2 views

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 4-3 από τη Νότιγχαμ Φόρεστ στη “γιορτινή” φιλική αναμέτρηση του “Γ.Καραϊσκάκης”

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να διατηρούν μια αναγνωριστική κατοχή της μπάλας στο δικό τους μισό, με μια κεφαλιά του Ζέλσον Μάρτινς στο 10΄ να μην απειλεί ουσιαστικά, μέχρι που από μια στημένη φάση οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ.

Στο 15΄, από την εκτέλεση κόρνερ του Άντερσον, ο πολύ επικίνδυνος στο ψηλό παιχνίδι Γουντ πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Γέιτς τη δεύτερη (προ του Στάμενιτς) και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Τζολάκη.

Ο Ολυμπιακός δεν άργησε να βρει την απάντηση, από μια φανταστική έμπνευση του Μάρτινς. Ο Πορτογάλος υποδέχθηκε την μπαλιά του Κοστίνια, απέφυγε εκπληκτικά τον αμυντικό του και με εντυπωσιακό τελείωμα έφερε το ματς στα ίσα.

Στη συνέχεια, οι “ερυθρόλευκοι” είχαν μια πρωτοβουλία, προσπαθώντας κυρίως με τα δύο εξτρέμ, Μασούρα και Μάρτινς, να πατήσουν περιοχή.

Σε ένα άσχημο χρονικό σημείο, όμως, στο 43ο λεπτό, ο Γουντ εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Τζολάκη, σκόραρε σε κενή εστία και έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στη Νότιγχαμ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός έμοιαζε να παίρνει τον έλεγχο του αγώνα, κρατώντας την μπάλα στα πόδια του. Στο 55΄ο Μασούρας έψαξε τον Μάρτινς με παράλληλο γύρισμα αλλά ο Σελς επενέβη. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, επήλθε μια αγωνιστική πτώση για τον Ολυμπιακό, η οποία είχε ως επίκεντρο την αμυντική του συμπεριφορά.

Στο 61΄, ο Γέιτς πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα , και αυτό από στημένη μπάλα και μάλιστα από “ριμπάουντ” της εκτέλεσης του Άντερσον που βρήκε το δοκάρι. Μόλις επτά λεπτά αργότερα (68΄), ο Ελάνγκα με εξαιρετική ατομική ενέργεια από τη δεξιά πλευρά, απέφυγε τους Μπακούλα και Αποστολόπουλο και νίκησε τον Τζολάκη για το εμφατικό 1-4.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να μειώσει το σκορ, και πάλι με τον Ζέλσον Μάρτινς, ο οποίος δεν είχε δύσκολο έργο, καθώς η μπάλα ήρθε σε αυτόν μετά την απόκρουση του Σελς σε προσπάθεια του Βέλντε (2-4).

Ό,τι δεν κατάφερε σε εκείνη τη φάση ο νεοαποκτηθείς Νορβηγός εξτρέμ των “ερυθρολεύκων”, το έκανε λίγο αργότερα (89΄), με υπέροχο πλασέ στη γωνία του τερματοφύλακα της Νότιγχαμ (3-4).

Αμέσως μετά, ο Γιάρεμτσουκ απώλεσε μοναδική ευκαιρία για το 4-4, αφού έστειλε άουτ την κεφαλιά που βρήκε σε ιδανικό σημείο της περιοχής και έτσι το σκορ δεν άλλαξε ξανά μέχρι το φινάλε.

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Κοστίνια (70΄Ορτέγκα), Ρέτσος, Πιρόλα, Αποστολόπουλος, Στάμενιτς (62 Μπακούλας), Έσε, Τσικίνιο, Μαρτίνς, Μασούρας (69΄Βέλντε), Κωστούλας (70΄Γιάρεμτσουκ).

Νότιγχαμ Φόρεστ: Σελς, Μουρίγιο (82΄Μιλένκοβιτς), Σανγκαρέ (56΄Ελάνγκα), Γουίλιαμς (82΄Μορέιρα), Άντερσον (72΄Ζότα), Γκιμπς-Γουάιτ (57΄Χάντσον-Οντόι), Γουντ (72΄Αβονίγι), Ντομίνγκες (57΄Ντανίλο), Γέιτς (90΄Άμποτ), Μπολί (75΄Σίλβα), Αϊνά.//ΑΦ

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ