Ο ταλαντούχος κύριος Στόνα, ο Ολυμπιονίκης προπονητής του και το NFL

by admin
1 views

Ο 25χρονος στην τέταρτη προσπάθειά του έριξε το δίσκο στα 70 μέτρα ακριβώς. Με αυτό τον τρόπο παρενέβη στην οικογενειακή ιστορία των Αλέκνα. Ο γιος Μίκολας αφού νωρίτερα μέσα στη σεζόν είχε καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ 38 ετών με 74,35, μπήκε στον αγώνα, ρίχνοντας 69,97. Με αυτό τον τρόπο πήρε το ολυμπιακό ρεκόρ από τον θρυλικό πατέρα του, Βιργίλιους, τον οποίο θυμόμαστε να παίρνει χρυσό πρώτα στο Σίδνεϊ και μετά στην Αθήνα. Όμως, είπαμε, ο Στόνα έκανε, έτσι ξαφνικά, 9 μέτρα πάνω από το ατομικό του ρεκόρ. «Η Τζαμάικα πρέπει να είναι πολύ περήφανη, το ξέρω ότι γιορτάζει για μένα. Χρειάζεται να ρίξουμε περισσότερο φως και υποστήριξη στις ρίψεις και στη δισκοβολία και στη σφαιροβολία».

Ο ίδιος δεν είναι αυτόφωτος. Και χθες αρκετοί παρατήρησαν έκπληκτοι μετά τη βολή του να τρέχει να αγκαλιάσει τον Αμερικανό χρυσό ολυμπιονίκη στη σφαίρα Ράιαν Κράουσερ. Τι στο καλό γίνεται εδώ; Κι όμως ο εν ενεργεία Αμερικανός αθλητής Κράουσερ τρεις ημέρες μετά το ιστορικό θρι πιτ που έκανε στα χρυσά μετάλλια στη σφαιροβολία ήταν εκεί για να εκτελέσει χρέη προπονητή του Στόνα. Αυτή η ιστορία έχει ξεκινήσει από το πανεπιστήμιο του Αρκάνσας, όπου ο Κράουσερ δουλεύει ως εθελοντής προπονητής, βοηθός του αρχικόουτς του πανεπιστημίου στο στίβο. Όταν είδε τον φοιτητή Στόνα να ρίχνει σφαίρα τον «υιοθέτησε» και η αλήθεια είναι ότι ο Τζαμαϊκανός πήγε στο κολεγιακό πρωτάθλημα κλειστού στίβου και πήρε το αργυρό μετάλλιο με βολή πάνω από τα 20 μέτρα. Και να’ ταν μόνο αυτό! Ο Στόνα δεν είναι καλός μόνο στη σφαίρα και στον δίσκο. Λίγες εβδομάδες πριν ταξιδέψει στο Παρίσι κλήθηκε από τις επαγγελματικές ομάδες του National Football League (NFL) Green Bay Packers και New Orleans Saints να συμμετάσχει στα μίνι καμπς που διοργάνωσαν, παρότι δεν είχε παίξει καν αμερικάνικο ποδόσφαιρο στο κολλέγιο. Διέκριναν, όπως ο Κράουσερ κάποια στιγμή, ότι ο άνθρωπος αυτός διαθέτει προσόντα.

Ο ταλαντούχος κύριος Στόνα εμφανίστηκε μια βραδιά στο Παρίσι για να εκπλήξει τον κόσμο, ακόμα και τους συναθλητές του. Ο χάλκινος στο Τόκιο Λούκας Βαϊσάιντινχερ από την Αυστρία έλεγε: «Είναι εντελώς τρελό. Δεν ήξερα καν το όνομά του, ούτε την ηλικία του. Κι αυτός ο άνθρωπος έφτασε τα 70 μέτρα…». Και να σκεφτεί κανείς ότι ο Στόνα έγινε ο πρώτος μη Ευρωπαίος που κατέκτησε το χρυσό στο δίσκο στους Ολυμπιακούς Αγώνες από το 1980. «Ήθελα πολύ να είμαι εδώ. Τώρα θα πρέπει να κοιτάξω το μέλλον μου», είπε ο Στόνα χωρίς να διευκρινίσει αν είναι στον δίσκο, στη σφαίρα, στο αμερικάνικο ποδόσφαιρο ή κάπου αλλού! Σε κάθε περίπτωση μας θύμισε ότι πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση, καθώς όλο και κάποιος Στόνα θα ξεπεταχθεί από μια γωνία, χωρίς να το περιμένουμε.

Χρήστος Σαράντος

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ