“Επίσημη πετυχημένη” με… ταβάνι – www.ertsports.gr

by admin
2 views

Δεν έχει νόημα να αναλύσουμε στο τι έφταιξε για το αρνητικό αποτέλεσμα, κόντρα στους Παγκόσμιους Πρωταθλητές του 2023, καθώς το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα τα έδωσε όλα, όμως τα “πάντσερ” βρίσκονται σε άλλο επίπεδο.

Ναι η “γαλανόλευκη” άμυνα πήρε άριστα, καθώς κράτησε το σύνολο του Χέρμπερτ στους 76 πόντους, όμως η επιθετική μας συγκομιδή ήταν εξαιρετικά φτωχή και στο μπάσκετ, κερδίζουν οι ομάδες, που “ματώνουν” το διχτάκι.

Ουσιαστικά η Ελλάδα στηρίχτηκε στους πέντε βασικούς της παίκτες, καθώς ο πάγκος μας, δεν μπόρεσε να είναι παραγωγικός σε αντίθεση με τον αντίστοιχο των Γερμανών, όπου οι Μόριτς Βάγκνερ, Ισαάκ Μπόνγκα και Νικ Γουάιλερ Μπαμπ έδωσαν μεγάλη ώθηση στη χώρα τους στη δεύτερη περίοδο.

Αξίζουν χίλια μπράβο για τη φετινή πορεία της Εθνικής Ελλάδας, η οποία επέστρεψε στους Ολυμπιακούς Αγώνες, τα έδωσε όλα, όμως δεν άξιζε να βρίσκεται στους τέσσερις της διοργάνωσης. Μας λείπουν βασικά κομμάτια του σύγχρονου μπάσκετ, όπως είναι η αθλητικότητα, το παιχνίδι ένας εναντίον ενός και η ταχύτητα σκέψης κι εκτέλεσης κι αυτό δεν αντανακλάται μόνο στην Εθνική Ανδρών, αλλά σε όλες τις μικρές Εθνικές (θ’ αναλυθούν σε άλλο κείμενο οι αιτίες της υπάρχουσας κατάστασης).

“Kηλίδα” η επίθεσή μας

Σίγουρα επικρατεί ευδαιμονία για την πετυχημένη πορεία του συγκροτήματος του Βασίλη Σπανούλη (εξαιρετικός στο πρώτο του καλοκαίρι ως head coach) και η αλήθεια είναι πως η Εθνική μπάσκετ, αγαπήθηκε ξανά από τους φιλάθλους της χώρας μας και μακάρι αυτό να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια. Το γεμάτο ΣΕΦ κατά τη διάρκεια του Προολυμπιακού τουρνουά, δύσκολα θα ξεχαστεί, με την αγάπη για την Εθνική να είναι απεριόριστη.

“Επίσημη πετυχημένη” με… ταβάνι
Eurokinissi

Το μόνο που πρέπει να μας προβληματίζει, στην έξοδο της Ελλάδας από το Ολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ, είναι πως σε όλα τα παιχνίδια, το βασικό μας μειονέκτημα ήταν η επίθεση κι όχι η άμυνα. Με μέσο όρο 74 πόντους, είναι σχεδόν αδύνατο να πας μακριά σε μία διοργάνωση τόσο υψηλού επιπέδου κι αυτό είναι τροφή για προβληματισμό και βελτίωση, ενόψει των επόμενων διεθνών διοργανώσεων. Απαιτείται να βρεθεί η απαιτούμενη ισορροπία σε άμυνα κι επίθεση, για να έχουμε αξιώσεις μεταλλίου στο εγγύς μέλλον, διαφορετικά το ταβάνι μας θα είναι πολύ συγκεκριμένο, με ή χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στο ρόστερ μας.

Τέλος οφείλουμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Έλληνες διεθνείς και στο προπονητικό επιτελείο, γιατί έκαναν πιο όμορφο το καλοκαίρι μας κι άπαντες βρισκόμασταν στα “κόκκινα”, περιμένοντας τα παιχνίδια της Εθνικής μπάσκετ.

ΥΓ. Την ιστορία την γράφουν οι παρόντες, καθώς αυτοί είναι οι μοναδικοί πρωταγωνιστές.

ΥΓ2. Ο Φρανζ Βάγκνερ είναι ο επόμενος dominant player στο Fiba Basketball, όντας μόλις 23 ετών. Σε όλα τα κρίσιμα σημεία του προημιτελικού με την Ελλάδα, “μίλησε” με σπουδαία καλάθια.

Επιμέλεια: Δημήτρης Μπούκας

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ