Ένθετο Κόσμος: Σκύλος ρομπότ καθοδηγεί ανθρώπους με προβλήματα όρασης

by admin
2 views

Στην Κίνα, η ομάδα έρευνας του πανεπιστημίου Ζιάο Τονγκ της Σαγκάης, έχει αναπτύξει ένα ρομποτικό εξάποδο “σκυλί”. Το ρομπότ αυτό, μπορεί να καθοδηγήσει ανθρώπους με προβλήματα όρασης στις μετακινήσεις τους στην πόλη.

Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό εγχείρημα το οποίο στοχεύει στην διευκόλυνση εκατομμυρίων ανθρώπων.

Αυτό το ασυνήθιστο μηχανικό “σκυλί” έρχεται να αντικαταστήσει τα παραδοσιακά σκυλιά οδηγούς και να βοηθήσει τυφλούς και ανθρώπους με προβλήματα όρασης να είναι πιο ανεξάρτητοι στη καθημερινότητά τους. 

Ο χειριστής έχει την δυνατότητα να επικοινωνεί με το ρομπότ μέσω συστήματος αναγνώρισης φωνής και τεχνητής νοημοσύνης, καθώς και να σχεδιάσει την διαδρομή που θέλει να ακολουθήσει.

Το ρομποτικό σκυλί, που προς το παρόν βρίσκεται σε στάδιο δοκιμών, μπορεί να πλοηγηθεί στο φυσικό περιβάλλον με τη χρήση καμερών και αισθητήρων, ενώ μπορεί ακόμα να αναγνωρίσει τη σήμανση των φαναριών στον δρόμο.

Οι κατασκευαστές υποστηρίζουν ότι μία μαζική παραγωγή θα μείωνε σημαντικά το κόστος και θα βοηθούσε εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως στην καθημερινότητά τους.

Δείτε ακόμα στο Ένθετο Κόσμος του ΕΡΤNews

ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Συνεχίζονται εδώ και μία εβδομάδα οι διαδηλώσεις, που ξεκίνησαν με αφορμή τη δολοφονία τριών μικρών κοριτσιών και τα fake news ότι ο δράστης ήταν παράνομος μετανάστης. Ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ τόνισε ότι θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη οι ακροδεξιοί ταραξίες, ενώ ο δισεκατομμυριούχος, Έλον Μασκ, προέβλεψε εμφύλιο πόλεμο στη χώρα

ΗΠΑ

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την τροπική καταιγίδα Ντέμπι, η οποία έπληξε τη Φλόριντα με την ισχύ κυκλώνα.

ΝΙΓΗΡΙΑ

Στη Νιγηρία, η περιορισμένη πρόσβαση σε γη, νερό, ορυκτά και ενέργεια αποτελεί την αιτία πίσω από την ατέρμονη αναζωπύρωση των εθνοτικών και θρησκευτικών εντάσεων που ταλαιπωρούν εδώ και αιώνες την πολυπληθέστερη χώρα της Αφρικής. 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ