Σρέντερ-Βάγκνερ: Το κορυφαίο (;) δίδυμο του Ολυμπιακού τουρνουά και το στατιστικό που… τρομάζει την Εθνική (video)

by admin
1 views

Η Εθνική Ελλάδας είναι έτοιμη για μια από τις δυσκολότερες αποστολές που θα μπορούσαν να προκύψουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς σε λίγες ώρες (06/08, 12:00), θα βρει απέναντί της τη Γερμανία.

Η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια του 2023 συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε πέρυσι, παρουσιάζοντας το ίδιο πυραυλοκίνητο και απολαυστικό μπάσκετ.

Το ρόστερ της είναι βαθύ και πλήρες, αλλά οι δυο της ηγέτες είναι ξεκάθαροι και κυριαρχούν με τρόπο επιβλητικό στο Ολυμπιακό τουρνουά μέχρι τώρα.

Ο Ντένις Σρέντερ μετρά 19.7 πόντους (6ος) και 9 ασίστ (1ος) με 23.7 μονάδες αξιολόγησης (6ος) κατά μέσο όρο, ενώ ο Φρανζ Βάγκνερ 21.7 πόντους (3ος) και 5 ριμπάουντ, συγκεντρώνοντας 21.7 μονάδες αξιολόγησης (8ος).

Με τα δεδομένα αυτά, αποτελούν το κορυφαίο δίδυμο του τουρνουά στο σκοράρισμα (41.4 πόντοι), με τους Σάι Γκίλγκιους Αλεξάντερ και Αρ Τζέι Μπάρετ να ακολουθούν με 40 πόντους αθροιστικά.

Όσον αφορά την αξιολόγηση, μόνο οι Νίκολα Γιόκιτς και Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς τους ξεπερνούν, αθροίζοντας 50.3 μονάδες έναντι 45.4 του γερμανικού “πυρηνικού” διδύμου.

Ταυτόχρονα, οι δυο τους βρίσκονται και στην πρώτη 10άδα στα κλεψίματα, πραγματοποιώντας από 1.7 έκαστος.

Κι όλα αυτά συμβαίινουν παρά τη μεγάλη αστοχία του Φρανζ Βάγκνερ από το τρίποντο, η οποία ίσως αποτελεί ένανα ακόμη λόγο… ανησυχίας για την Εθνική μας. Ο 22χρονος σουτάρει με μόλις 21.1% από το τρίποντο (4/19). Μπορεί έτσι κι αλλιώς να μην είναι αυτό το μεγαλύτερό του προσόν (28.1% την περασμένη σεζόν στο NBA, 33.2% καριέρας), αλλά δε φοβάται να επιχειρήσει πάρα πολλά ανά παιχνίδι (6.3 στο Ολυμπιακό τουρνουά), με την τεράστια αυτοπεποίθηση που τον χαρακτηρίζει. Κόντρα στη Γαλλία, στο μοναδικό παιχνίδι που ήταν στοιχειωδώς εύστοχος (2/5), το γεγονός αυτό τον βοήθησε να πραγματοποιήσει την καλύτερή του εμφάνιση (26 πόντοι, 8/15 σουτ, 8/8 βολές) και να μοιάζει πραγματικά μη αντιμετωπίσιμος.

Συνεπώς, καταλαβαίνουμε πως αν γίνει η Εθνική η ομάδα απέναντι στην οποία θα… βρει το χέρι του, το έργο της από πάρα πολύ δύσκολο, που είναι ήδη, θα αγγίξει τα όρια του ακατόρθωτου.//ΑΦ

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ