Η Σιμόν Μπάιλς θέλει να… φτάσει την Κέιτι Λεντέκι

by admin
1 views

Η Σιμόν Μπάιλς είναι το φαβορί στο έδαφος, αλλά η δοκός είναι το όργανο όπου ένα εκατοστό λανθασμένης εκτίμησης μπορεί να χωρίσει ένα μετάλλιο από την τελευταία θέση.

Εάν η Αμερικανίδα νικήσει και στη δοκό και στο έδαφος, τα εννέα χρυσά Ολυμπιακά μετάλλιά της θα τη φέρουν στην ίδια θέση με την Αμερικανή κολυμβήτρια Κέιτι Λεντέκι και τη Σοβιετική γυμνάστρια Λαρίσα Λατίνινα, για τα περισσότερα που έχει κερδίσει ποτέ αθλήτρια.

Οι αντίπαλοί της, η συναθλήτριά της στην ομάδα των ΗΠΑ Σουνίσα Λι και η Κινέζα Ζου Γιακίν, είναι δύο από τις μόνο τρεις αθλήτριες που μέχρι στιγμής φέτος έχουν εκτελέσει μια πιο δύσκολη άσκηση από την Μπάιλς.

Η Ζου ήταν η κορυφαία στα προκριματικά της δοκού με 14.866, μόλις 0.133 μπροστά από την Μπάιλς, ενώ η τρίτη στα προκριματικά, η Βραζιλιάνα Ρεμπέκα Αντράντε, έχει μεν το χαμηλότερο βαθμό δυσκολίας στο πρόγραμμά της αλλά είναι γνωστή για την καθαρή εκτέλεσή της.

Η Μπάιλς κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στη δοκό στους δύο τελευταίους Ολυμπιακούς Αγώνες, συμπεριλαμβανομένου του Τόκιο, όπου εκτέλεσε μια τροποποιημένη άσκηση χωρίς περιστροφή.

Στις ασκήσεις εδάφους απολαμβάνει το πλεονέκτημα στο βαθμό δυσκολίας με μια άσκηση που φέρει την υπογραφή της, συμπεριλαμβανομένου ενός στρατοσφαιρικού διπλού ανάποδου άλματος με τρεις στροφές, που σημαίνει ότι η πραγματική μάχη στο όργανο πιθανότατα θα είναι για το ασημένιο και το χάλκινο μετάλλιο.

Μεταξύ των διεκδικητών περιλαμβάνονται η Αντράντε, η οποία ενδέχεται να αυξήσει το βαθμό δυσκολίας στην εκτέλεση στον τελικό, η Ρουμάνα Σαμπρίνα Βοϊνέα, που έχει εκτελέσει τη δεύτερη πιο δύσκολη άσκηση μέχρι στιγμής στο Παρίσι και η Αμερικανίδα Τζόρνταν Τσιλς, η οποία προκρίθηκε ως τρίτη, μπροστά από τη Μανέκα-Βοϊνέα.//Λ.

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ