Ο πατέρας της Ιμάν Κελίφ υπερασπίζεται την κόρη του και τη χαρακτηρίζει «ηρωίδα»

by admin
1 views

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Ομάρ Κελίφ, πατέρας της πυγμάχου Ιμάν, στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP είπε ότι μεγάλωσε την κόρη του «για να είναι γενναία», δείχνοντας με περηφάνια μια παιδική της φωτογραφία, έχοντας τα μαλλιά της μαζεμένα σε κοτσίδες.

Ο πατέρας της Ιμάν Κελίφ υπερασπίζεται την κόρη του και τη χαρακτηρίζει «ηρωίδα»
Ο Omar Khelif δείχνει φωτογραφίες της κόρης του Imane Khelif, δίπλα στα μικρότερα αδέλφια της Αλγερινής αθλήτριας. (Photo by AFP)

«Από μικρή το πάθος της ήταν πάντα ο αθλητισμός», είπε ο 49χρονος πατέρας της αθλήτριας, η οποία αγωνιζόμενη στην κατηγορία των 66 κιλών πυγμαχίας γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, βρέθηκε στο κέντρο μιας έντονης παγκόσμιας διαμάχης, όταν διαδόθηκε ότι στο παρελθόν είχε αποτύχει σε τεστ προσδιορισμού φύλου.

Την περασμένη Πέμπτη, η 25χρονη Αλγερινή έκανε την Ιταλίδα αντίπαλό της Άντζελα Καρίνι να εγκαταλείψει τον αγώνα μετά από μόλις 46 δευτερόλεπτα, προκαλώντας σάλο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με μερικούς, συμπεριλαμβανομένου του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, να παρουσιάζουν το θέμα ως άνδρες που παλεύουν κατά γυναικών.

Ο πατέρας της Ιμάν Κελίφ υπερασπίζεται την κόρη του και τη χαρακτηρίζει «ηρωίδα»Ο πατέρας της Ιμάν Κελίφ υπερασπίζεται την κόρη του και τη χαρακτηρίζει «ηρωίδα»
(Photo by MOHD RASFAN / AFP)

Από ένα αγροτικό χωριό, περίπου 10 χιλιόμετρα από την Τιαρέτ, μια πόλη σχεδόν 300 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας Αλγέρι, ο πατέρας της Ιμάν έδειξε στο AFP έγγραφα ταυτότητας και το πιστοποιητικό γέννησής της κόρης του.

Ο Ομάρ Κελίφ τόνισε ότι η Ιμάν έχει ισχυρή θέληση για δουλειά και προπόνηση, υπογραμμίζοντας ότι κέρδισε τον αμφιλεγόμενο αγώνα εναντίον της Καρίνι απλά και μόνο επειδή ήταν πιο δυνατή, ενώ η άλλη ήταν πιο αδύναμη.

Πηγή: AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ