«Το έγραψα στο snapchat ότι θα γίνω χρυσή ολυμπιονίκης!» 

by admin
1 views

Το είχα ξαναδεί αυτό το κορίτσι φέτος να κατακτά το χρυσό στη Γλασκώβη στα 60 μέτρα, όμως ποιος προλαβαίνει να ασχοληθεί σε βάθος με ένα ολιγοήμερο παγκόσμιο κλειστού στίβου, εν μέσω ποδοσφαιρικής σεζόν. «Έχω βρεθεί στο παρελθόν πολλές φορές στην άβολη θέση να εξηγώ ποια και πού είναι η χώρα μου. Τώρα που πήρα το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες αρκετοί θα θελήσουν να αναζητήσουν πληροφορίες», μας είπε η Άλφρεντ. Και είχε απόλυτο δίκιο. Προσωπικά την έκανα τη μικρή μου έρευνα. Η Αγία Λουκία είναι ένα μικρό νησί για τον έλεγχο του οποίου έχουν πολεμήσει 14 φορές στο παρελθόν Αγγλία και Γαλλία. Μια πολύφερνη νύφη της Καραϊβικής που κάποια στιγμή έγινε γνωστή ως «η Ωραία Ελένη της Δύσης». Τόσο ποθητή ήταν όσο και η Ωραία Ελένη της ελληνικής μυθολογίας. Άλλωστε είναι ένα από τα δυο κυρίαρχα κράτη που έχουν πάρει το όνομά τους από μια γυναίκα. Το άλλο είναι η Ιρλανδία. Ναι η Ιρλανδία ήταν μια θηλυκή θεότητα.  

«Το έγραψα στο snapchat ότι θα γίνω χρυσή ολυμπιονίκης!» 
(AP Photo)

Αυτό το μικρό νησί με τους περίπου 180 χιλιάδες κατοίκους έβγαλε χρυσή ολυμπιονίκη. Και μάλιστα στον στίβο. Και μάλιστα στο πιο δημοφιλές αγώνισμά του, τα 100 μέτρα. Πώς κι έτσι; «Το ήξερα, ήμουν έτοιμη. Το έγραψα στους φίλους μου στο snapchat ότι θα γίνω χρυσή ολυμπιονίκης. Το έλεγα στον εαυτό μου από τις 5 το πρωί που ξύπνησα σήμερα». Κι εφόσον το ήξερε από πριν, τώρα που έγινε ολυμπιονίκης ξέρει πώς θα είναι η ζωή της από αύριο; «Θα σκέφτομαι τα 200μ.», είπε με αφοπλιστική ειλικρίνεια.
Δεν είναι άγνωστη αθλήτρια, όμως όταν όλοι θαμπώνονται από τις Τζαμαϊκανές και τις Αμερικανίδες σπρίντερ δεν υπάρχει χώρος στο οπτικό πεδίο για άλλες. Η Άλφρεντ ήταν πέμπτη στο προηγούμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα ανοικτού στίβου, όμως «πέρυσι είχα κάνει 50 κούρσες και ήταν δύσκολο να φτάσω πιο ψηλά. Φέτος, έκανα λίγους αγώνες, προετοιμάστηκα για τους Ολυμπιακούς και δεν χρειάστηκε να μπω στη διαδικασία των τράιαλς», είπε και αναρωτήθηκα πόσους αθλητές έχει πια η Σαντα Λουτσία και διοργανώνει τράιαλς. Σε κάθε περίπτωση ήταν ακόμα μια ωραία ιστορία που προέκυψε με επιβλητικό τρόπο σε μια νύχτα που η Καραϊβική είχε την τιμητική της στο στίβο, όμως όχι λόγω της Τζαμάικα αυτή τη φορά. Στο σκάμμα είχε κάνει σεφτέ χρυσών μεταλλίων για τη χώρα της, τη Δομινίκα, η Τεά Λαφόντ στο τριπλούν.

Δεν χρειάζεται όμως απόψε να χαρτογραφήσουμε όλη τη θάλασσα πέρα από τον Ατλαντικό. Η Άλφρεντ σηκώθηκε από τη θέση της με αυτοπεποίθηση. «Πρέπει να προετοιμαστώ για τα 200». Κι εγώ να κατεβάσω το snapchat για να συνδεθώ μαζί της πριν από εκείνο τον αγώνα. Μπορεί να κάνει ακόμα μια ενδιαφέρουσα πρόβλεψη.

Χρήστος Σαράντος

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ