Ισοπαλία με αισιόδοξα μηνύματα κόντρα στη Ρόμα

by admin
1 views

Ο Ολυμπιακός έφερε ισοπαλία (1-1) με τη Ρόμα στο τελευταίο του φιλικό παιχνίδι επί ιταλικού εδάφους, στο “Μάνλιο Σκοπίνιο” που γέμισε από 9.000 οπαδούς των “Τζιαλαρόσι”.

Το παιχνίδι ήταν αρκετά ισορροπημένο στο ξεκίνημά του, χωρίς κάποια ιδαίτερη απειλή για τις δύο εστίες. Τη στιγμή που ο Ολυμπιακός είχε πάρει περισσότερο την μπάλα στα πόδια του, για ένα μικρό διάστημα, ο Ορτέγκα ανέτρεψε εντός περιχής τον Έιμπραχαμ, παραχωρώντας πέναλτι στο 15ο λεπτό.

Ο Τζολάκης διάβασε άψογα την εκτέλεση του Λορέντζο Πελεγκρίνι και σχεδόν απέκρουσε, αλλή η μπάλα έφυγε από τα χέρια του και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0 των Ρωμαίων.

Ο Ολυμπιακός απάντησε άμεσα και με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, με τον Κρίστοφερ Βέλντε, στο ανεπίσημο ντεμπούτο του να κερδίζει πέναλτι από τον Τσελίκ και τον Ροντινέι να ευστοχεί από τα 11 βήματα.

Ο νεοαποκτηθείς Νορβηγός εξτρέμ, μαζί με τον Πεπ Μπιέλ, ήταν οι παίκτες που ανέλαβαν τις περισσότερες πρωτοβουλίες στο πρώτο κομμάτι του αγώνα, αλλά και στη συνέχεια, από τα δύο άκρα της “ερυθρόλευκης” επίθεσης.

Στο 32΄, η Ρόμα έγινε ιδιαίτερα επικίνδυνη, πατώντας στην περιοχή του Ολυμπιακού αλλά μην μπορώντας να βρει την επιθυμητή τελική προσπάθεια, καθώς ο Ροντινέι απομάκρυνε το γύρισμα που έγινε.

Λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου, στο 43΄, λίγο έλειψε ο Ολυμπιακός να κάνει την ανατροπή και να πάρει κεφάλι στο σκορ, με τον Κωστούλα να μην καταφέρνει σε δύο περιπτώσεις να βρει στόχο.

Στην ανάπαυλα, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ δεν προέβη σε κάποια αλλαγή, σε αντίθεση με τον Ντανιέλε Ντε Ρόσι που προχώρησε σε έξι, με τον Ντόβμπικ να φοράει για πρώτη φορά τη φανέλα των “Τζιαλαρόσι”.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τις δύο ομάδες να κυκλοφορούν την μπάλα και να επιχειρούν κάποια μακρινά αλλά αρκετά άστοχα σουτ.

Η πρώτη σημαντική στιγμή σημειώθηκε στο 60΄, όταν το γύρισμα του Λε Φι κόντραρε και δυσκόλεψε πολύ τον Τζολάκη, που προστάτεψε την κλειστή του γωνία και έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 75΄, ο Ολυμπιακός δημιούργησε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία, όταν από σέντρα του Μπιέλ, ο Βέλντε πήρε την κεφαλιά και ανάγκασε τον Σβίλαρ σε απόκρουση με τη βοήθεια του δοκαριού.

Η φάση αυτή αποτέλεσε και την τελευταία αξιοσημείωτη της αναμέτρησης, με τις δύο ομάδες να είναι προσεκτικές και συντηρητικές για το υπόλοιπο διάστημα και μέχρι το φινάλε.

Αξίζει να σημειωθεί πως η πρώτη αλλαγή από πλευράς Μεντιλίμπαρ πραγματοποιήθηκε στο 76ο λεπτό, με τον Ρέτσο να αντικαθιστά τον Πιρόλα, ενώ στο 88΄ο Μουζακίτης πέρασε στη θέση του Μπακούλα.

Γκολ: Πελεγκρίνι (15΄), Ροντινέι (22΄)
Δοκάρια: Βέλντε (74΄)
Κίτρινες: Λε Φι (62΄), Μπιανκόν (78΄), Μπιελ (81΄), Αμπουμπάκαρ (89΄).
Κόκκινες: –

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ροντινέι, Μπιανκόν, Πιρόλα (76΄Ρέτσος), Ορτέγκα, Ντόη, Τσικίνιο, Βέλντε, Μπιέλ, Μπακούλας (88΄Μουζακίτης), Κωστούλας.

Ρόμα (Ντανιέλε Ντε Ρόσι): Σβίλαρ, Τσελίκ (45΄Αμπουμπάκαρ), Μαντσίνι (45΄Σμόλινγκ), Εντικά (69΄Κουμπούλα), Ανχελίνο (81΄Νταλ), Λε Φι (81΄Γκρατσιάνι), Κριστάντε (45΄Μποβέ), Σούλε (69΄Πισίλι), Πελεγκρίνι (45΄Ελ Σαράουι), Ζαλέφσκι (45 Ντιμπάλα), Έιμπραχαμ (45΄Ντόβμπικ).//ΑΦ

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ