Παπαδόπουλος: «Το Μουάιτάι έχει αλλάξει σελίδα, κινείται πλέον και σε ολυμπιακή τροχιά»

by admin
1 views

Ο Ιωάννης Παπαδόπουλος είναι ο υπεύθυνος για το άθλημα του Μουάιτάι στην Ελλάδα. Από το 2016 με την δημιουργία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας έχει κάνει σημαντικά βήματα στον χώρο, με αποκορύφωμα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Πάτρα.

Πέρα από την θέση ευθύνης που έχει στα εγχώρια πράγματα, κατέχει επίσης την θέση του Προέδρου της Μεσογειακής Ομοσπονδίας του Μουάιτάι αλλά και την θέση του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.

Στην συνέντευξη που μας παραχώρησε εξηγεί τις δυσκολίες για να φέρει εις πέρας ένα τόσο μεγάλο γεγονός στην χώρα μας, το πως έχει συνεισφέρει η Ομοσπονδία στην ανάπτυξη του αθλήματος στην Ελλάδα, αλλά και για το τι θα συμβεί στο Παρίσι μαζί με την διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων.

Πως είναι να φέρνεις ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Ελλάδα; Ποιες ήταν οι δυσκολίες;

«Είναι το συναίσθημα που καταλήγει να γίνεται κίνητρο, με πρώτη σκέψη ότι αυτή είναι η ευκαιρία να αναδείξουμε τον τόπο μας και να βάλουμε το λιθαράκι μας στην ανάπτυξη του αθλήματος που αγαπάμε. Αντιμετωπίσαμε δύσκολες καταστάσεις, κυρίως στις υποδομές και στην λανθασμένη νοοτροπία κάποιων ανθρώπων που θεώρησαν ότι αυτή είναι μια καλή ευκαιρία να κερδοσκοπήσουν. Ωστόσο, με τον επαγγελματισμό και τον ζήλο που έδειξε η οργανωτική επιτροπή και τα μέλη της Ομοσπονδίας μας, ξεπεράσαμε κάθε εμπόδιο και καταφέραμε να διοργανώσουμε ένα άρτιο πρωτάθλημα, γράφοντας ιστορία για το άθλημα μας»

Τι έχει αλλάξει μετά την ίδρυση της ομοσπονδίας στην Ελλάδα; Πόσο έχει αναβαθμιστεί το άθλημα από τότε;

«Η αναγνώριση της Ομοσπονδίας μας από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού έχει παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στη μετέπειτα ανάπτυξη και διάδοση του αθλήματος. Οι αθλητές μας πλέον δικαιούνται τα προνόμια του αθλητικού νόμου και μπορούν ακόμα πιο εύκολα να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα. Σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, διοργανώνουμε σχολές προπονητών και ακολουθούμε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες ώστε τα σωματεία-μέλη μας να είναι εναρμονισμένα με τον αθλητικό νόμο. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι το άθλημα έχει αλλάξει σελίδα και μετά την αναγνώριση του από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή κινείται πλέον και σε ολυμπιακή τροχιά».

Όλα οδηγούν στη στιγμή που θα διεξαχθούν οι αγώνες του αθλήματος στο Παρίσι. Πείτε μας τι πρόκειται να συμβεί εκεί; Και πόσο σημαντικό είναι αυτό τόσο για το άθλημα όσο και για τους Έλληνες αθλητές;

«Το σημαντικότερο όλων είναι ότι θα βρεθούμε στο Παρίσι και συγκεκριμένα στο Club France, προκειμένου να λάβουμε μέρος στους αγώνες που θα διοργανώσει η παγκόσμια ομοσπονδία (IFMA). Είναι μια μοναδική και ιστορική στιγμή για το άθλημα μας, καθώς και ένα ξεκάθαρο μήνυμα για το τι πρόκειται να ακολουθήσει».

Επόμενος σταθμός το Παγκόσμιο Νέων τον Σεπτέμβρη στην Ταϊλάνδη. Πείτε μας δυο λόγια γι’ αυτό!

«Κατά το διάστημα 10-20 Σεπτεμβρίου θα βρεθούμε με την εθνική ομάδα νέων στην Ταϊλάνδη προκειμένου να λάβουμε μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων. Οι προπονητές μας έχουν προετοιμάσει τους αθλητές με τον καλύτερο τρόπο και αναμένουμε να πετύχουμε διακρίσεις σε αρκετές κατηγορίες».

Ποιο είναι το επόμενο βήμα για την ομοσπονδία;

«Το επόμενο βήμα είναι να διατηρήσουμε την ανοδική πορεία ώστε να εμπνεύσουμε ακόμη περισσότερους ανθρώπους να ασχοληθούν με το άθλημα μας, διοργανώνοντας ακόμη περισσότερες επιτυχημένες δράσεις και πρωταθλήματα».

Επιμέλεια: Αλέξανδρος Βερβέρης

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ