Οι συμμετοχές στο Ολυμπιακό Τουρνουά πυγμαχίας που εγείρουν συζητήσεις

by admin
3 views

Οι υποθέσεις των Ιμάνι Κελίφ και Λιν Γιου Τινγκ προσελκύουν όλο και περισσότερο ενδιαφέρον, ξεσηκώνοντας κύμα αντιδράσεων και αντικρουόμενων απόψεων.

Πρόκειται για δύο αθλήτριες που αγωνίζονται στους Ολυμπιακούς Αγώνες και συγκεκριμένα στην πυγμαχία, τις οποίες η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή έχει εγκρίνει παρ’ ότι στο παρελθόν δεν είχαν περάσει τα απαραίτητα τεστ καταλληλόλητας.

Η Αλγερινή Κελίφ συμμετέχει στα 66 κιλά ενώ η Τινγκ από την Ταϊβάν στα 57. Η Διεθνής Ομοσπονδία Πυγμαχίας τις είχε αποκλείσει από το περυσινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διεξήχθη στο Νέο Δελχί. Στάση που όπως γίνεται αντιληπτό, δεν υιοθέτησε η ΔΟΕ.

Η μία πλευρά υποστηρίζει πως η ύπαρξη χρωμοσωμάτων Υ πρέπει να είναι αποτρεπτική για τη συμμετοχή των αθλητριών, ενώ η άλλη πως από τη στιγμή που βιολογικά είναι γυναίκες, δικαιούνται να λάβουν μέρους στους αγώνες.

Η Ιμάν Καλίφ ανάγκασε σε εγκατάλειψη την Ιταλίδα Άντζελα Καρίνι, σε λιγότερο από ένα λεπτό, ενώ γενικότερα οι αντίπαλές τους δυσκολεύονται ιδιαίτερα να τις αντιμετωπίσουν, με τα χτυπήματά τους να τους προκαλούν πολύ έντονο και ασυνήθιστο πόνο.

Οι συμμετοχές στο Ολυμπιακό Τουρνουά πυγμαχίας που εγείρουν συζητήσεις
AP Photo

Μένει να δούμε πώς θα εξελιχθεί η συγκεκριμένη κατάσταση, η οποία μέσω των Ολυμπιακών Αγώνων απέκτησε εκτεταμένη δημοσιότητα.//ΑΦ

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ