Αίγυπτος: Λύθηκε το μυστήριο της μούμιας που… ουρλιάζει

by admin
2 views

Λύθηκε το μυστήριο της μούμιας που…ουρλιάζει.. Αιγύπτιοι ερευνητές αποφάνθηκαν πως πρόκειται για μια 48χρονη εύπορη γυναίκα, που έπασχε από σπονδυλο/αρθρίτιδα και η έκφρασή της αποδίδεται στον αγωνιώδη θάνατό της, πριν από 3.500 χρόνια, καθώς εικάζεται ότι υπέφερε τη στιγμή του θανάτου της.

Την ονόμασαν η «γυναίκα που ουρλιάζει» εξαιτίας του στρεβλωμένου ανοιχτού στόματός της. Ο λόγος για μια μουμιοποιημένη γυναίκα της αρχαίας Αιγύπτου, η οποία πέθανε πριν από 3.500 χρόνια στην εποχή του Νέου Βασιλείου και βρέθηκε to 1935 στην περιοχή Ντερ ελ Μπαχάρι κοντά στο Λούξορ.

Αιγύπτιοι ερευνητές με επικεφαλής την Σάχαρ Σαλίμ καθηγήτρια ακτινολογίας στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Κασρ αλ Άινι του Καΐρου που εξέτασαν τη μούμια με τη μέθοδο της αξονικής τομογραφίας και όλες της σύγχρονες τεχνικές ανάλυσης υλικών διαπίστωσαν ότι περιείχε όλα τα εσωτερικά της όργανα και επρόκειτο για εύπορη γυναίκα που έπασχε από ήπια σπονδυλαρθρίτιδα, πέθανε σε ηλικία 48 ετών, και εκτιμούν ότι η έκφρασή της μπορεί να οφείλεται σε σπασμούς, που συνδέονται με θάνατο από πόνο ή “έντονη συναισθηματική δυσφορία” χωρίς όμως να εξακριβώσουν την αιτία θανάτου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η ψηφιακή τεχνολογία αξιοποιείται για την ασφαλή εξέταση ταριχευμένων νεκρών της Αρχαίας Αιγύπτου. Μέθοδος που αξιοποιήθηκε με θεαματικά αποτελέσματα στην Αυστραλία το 2016 αλλά και σχετικά πρόσφατα στη Γαλλία όπου ο αξονικός τομογράφος χρησιμοποιήθηκε για την αποκάλυψη μουμιοποιημένων ζώων και πτηνών που βρέθηκαν θαμμένα δίπλα στους ανθρώπους.  

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ