Η Βραζιλία λύγισε την “εφτάψυχη” Ιαπωνία με μυθικό Καμπόκλο και ελπίζει

by admin
1 views

Η Βραζιλία επικράτησε της Ιαπωνίας με 102-84 στο τρίτο παιχνίδι των δύο ομάδων για τον Β΄όμιλο του Ολυμπιακού τουρνουά. Με τον τρόπο αυτό, κατέλαβαν την τρίτη θέση και περιμένουν την ολοκλήρωση των υπόλοιπων παιχνιδιών, που θα κρίνουν την πρόκριση, για την οποία έχουν βάσιμες ελπίδες.

Η Βραζιλία ξεκίνησε πολύ δυνατά το παιχνίδι, ειδικά στο επιθετικό κομμάτι, σε ένα παιχνίδι που είχε εξ αρχής φρενήρη ρυθμό. Απέκτησε διψήφιο προβάδισμα πριν την ολοκλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου (18-28, 20-31).

Οι Βραζιλιάνοι κατάφεραν να διατηρήσουν τη διαφορά στα ίδια επίπεδα έως το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, στηριζόμενοι κυρίως στην εκπληκτική ευστοχία τους από το τρίποντο (11/13).

Οι Ιάπωνες, όμως, αρνούνταν να τα παρατήσουν παρ’ ότι όλα έμοιαζαν να είναι απέναντί τους, πραγματοποιώντας μια εξαιρετική τρίτη περίοδο, στη διάρκεια της οποίας πλησίασαν μέχρι και στους δύο πόντους (73-75).

Στην τέταρτη περίοδο, οι Ασιάτες έμεινανα από δυνάμεις και η Βραζιλία άνοιξε τη διαφορά, ενεισχύοντας τις πιθανότητες πρόκρισής της.

Ο Μπρούνο Καμπόκλο ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος της αναμέτρησης, με 33 πόντους και 17 ριμπάουντ, ενώ ο Μπενίτε ήταν τρομερός στο σκοράρισμα με 19 πόντους και μεγάλα σουτ και ο σπουδαίος Χουέρτας προσέθεσε 13 πόντους και 6 ασίστ.

Η Ιαπωνία στηρίχθηκε κυρίως στο φανταστικό δίδυμο των Χίκονσον (26 πόντοι, 10 ριμπάουντ) και Καβαμούρα (21 πόντοι, 10 ασίστ), με τον Γουατανάμπε (14 πόντοι, 9 ριμπάουντ) να είναι ο τρίτος πόλος τους.

Τα δεκάλεπτα: 20-31, 44-55, 73-77, 102-84.//ΑΦ

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ