Ο ΠΑΟΚ “καθάρισε” την Μπάνια Λούκα και ετοιμάζεται για Μάλμε

by admin
2 views

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 1-0 της Μπόρατς Μπάνια Λούκα στη Βοσνία και εξασφάλισε την πρόκρισή του στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League, όπου θα αντιμετωπίσει τη Μάλμε.

Τα πρώτα λεπτά του αγώνα δεν κύλησαν ξέγνοιαστα για τον “Δικέφαλο”, καθώς οι γηπεδούχοι, παρασυρόμενοι και από την εξαιρετική ατμόσφαιρα που είχαν δημιουργήσει οι οπαδοί τους, μπήκαν στο παιχνίδι με μεγάλη ορμή.

Συγκεκριμένα, τα πρώτα πέντε λεπτά παίχτηκαν περισσότερο στο μισό του ΠΑΟΚ, με την Μπόρατς Μπάνια Λούκα να πιέζει γύρω από την περιοχή του και να δημιουργεί δύο επικίνδυνες καταστάσεις, χωρίς να βρει την επιθυμητή τελική προσπάθεια.

Στη συνέχεια, ο ΠΑΟΚ ισορρόπησε σταδιακά το παιχνίδι και πήρε τον έλεγχο στα δικά του χέρια. Στο 14ο λεπτό, λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ από στημένη φάση. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο συνήθης ύποπτος σε αυτές τις καταστάσεις Κουλιεράκης έκανε πολύ ωραία προβολή, η οποία όμως σταμάτησε στο δοκάρι και πέρασε έξω.

Το γκολ που δεν ήρθε τότε, βρέθηκε λίγο αργότερα. Στο 25′, ύστερα από άψογο ομαδικό συνδυασμό, η τελική πάσα του Οζντόεφ βρήκε τον Μούργκ σε ιδανική θέση, κεντρικά στο ύψος της μεγάλης περιοχής, και εκείνος πλάσαρε ψύχραιμα και εύστοχα, νικώντας τον Σισκόφσκι.

Ο Οζντόεφ θέλησε από δημιουργός να γίνει σκόρερ αμέσως μετά, αλλά ο τερματοφύλακας της Μπάνια Λούκα απέκρουσε το εντυπωσιακό βολέ του. Στο 36΄, ο Μουργκ επιχείρησε να διπλασιάσει τα προσωπικά του τέρματα, με ακόμα πιο θεαματικό τρόπο, αλλά το μακρινό του σουτ έφυγε λίγο άουτ.

Το υπόλοιπο του πρώτου μέρους κύλησε αναίμακτα, χωρίς κάποια απειλητική στιγμή στις δύο εστίες και με τον ΠΑΟΚ να διατηρεί αρκετά εύκολα το προβάδισμά του.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου ξεκίνησε δυναμικά το δεύτερο ημίχρονο, παίρνοντας την κατοχή της μπάλας σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό και πλησιάζοντας στο 2-0 με τον Τάισον σε δύο περιπτώσεις (49΄, 53΄), στις οποίες επενέβη ο Σισκόφσκι.

Με εξαίρεση ένα πολύ μικρό διάστημα πίεσης της Μπάνια Λούκα, η εικόνα ανωτερότητας του ΠΑΟΚ διατηρήθηκε και στη συνέχεια. Στο 73΄οι γηπεδούχοι απείλησαν, αλλά ο Λούκιτς δεν μπόρεσε να βάλει την προβολή σε επικίνδυνη σέντρα. Μέχρι το τέλος, ο “Δικέφαλος του Βορρά” δεν ανησύχησε περαιτέρω και πήρε την πρόκριση, με τα σπουδαιότερα ευρωπαϊκά ραντεβού να είναι μπροστά του.

Γκολ: Μουργκ (25΄)
Κόκκινες: –
Κίτρινες: Λούκιτς (21΄), Ερέρα (33΄), Κουλάσιν (61΄), Μέιγερς (73΄), Καρολίνα (74΄) / Σβαμπ (39΄).
Δοκάρια: Κουλιεράκης (14΄)

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Γιόνι Ότο, Εκόνγκ, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Σβαμπ (80΄Βιεϊρίνια), Οντόεφ, Ντεσπόντοφ (61΄Ζίβκοβιτς), Μουργκ (71΄Καμαρά), Τάισον (61΄Κωνσταντέλιας), Μπράντον (72΄Σαμάτα).

Μπόρατς Μπάνια Λούκα: Σισκόφσκι, Κβρζιτς (68΄Τσάβιτς), Μέιερς, Καρολίνα, Ερέρα, Γκράχοβατς, Σκόρουπ, Κουλάσιν, Σάβιτς (57΄Βράνιες), Βούκοβιτς, Λούκιτς (79΄Μάρτσετιτς).//ΑΦ

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ