Διάγγελμα Νετανιάχου: Έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο – Καταφέραμε ισχυρά πλήγματα στους εχθρούς μας

by admin
1 views

Το Ισραήλ είναι έτοιμο για όλα τα σενάρια, η χώρα θα απαντήσει σκληρά σε κάθε μορφή επιθετικότητας από όπου κι αν προέρχεται, τόνισε ο Μπένιαμιν Νετανιάχου  απευθυνόμενος στον ισραηλινό λαό, σε έκτακτο διάγγελμα, «όχι από το γραφείο του αλλά από το υπουργείο Άμυνας στο Τελ Αβίβ», όπως επισημαίνουν τα διεθνή πρακτορεία. Παρά τις προβλέψεις ότι «θα σπάσει η σιγή ιχθύος» που τηρεί το Ισραήλ για τη δολοφονία του Ισμαΐλ Χανίγια και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δεν έκανε καμία αναφορά.

«Πολίτες του Ισραήλ, έρχονται δύσκολες μέρες. Μετά το πλήγμα στη Βηρυτό αντηχούν απειλές απ’ όλες τις κατευθύνσεις. Είμαστε προετοιμασμένοι για όλα τα σενάρια και θα παραμείνουμε ενωμένοι και αποφασισμένοι απέναντι σε οποιαδήποτε απειλή. Το Ισραήλ θα επιβάλει βαρύ τίμημα σε οποιαδήποτε επίθεση εναντίον μας, από οποιαδήποτε πλευρά», ανέφερε ο Νετανιάχου.

«Επιφέραμε σκληρά πλήγματα» στους «εχθρούς», είπε, αναφέροντας συγκεκριμένα στον διοικητή της Χεζμπολάχ Φουάντ Σουκρ που σκοτώθηκε στη Βηρυτό. «Εξοντώσαμε το δεξί χέρι του Χασάν Νασράλα (του ηγέτη της Χεζμπολάχ) που ευθυνόταν ευθέως για τη σφαγή των παιδιών στο Γκολάν», ανέφερε και τόνισε: «Όποιος σκοτώνει τα παιδιά μας, όποιος δολοφονεί τους πολίτες μας, όποιος βλάπτει τη χώρα μας έχει το κεφάλι του σημαδεμένο με βαρύ τίμημα».

Είπε ακόμη ότι το Ισραήλ επέφερε συντριπτικά πλήγματα στους εντολοδόχους του Ιράν τις τελευταίες ημέρες, όπως στη Χαμάς και τη Χεζμπολάχ. Όμως δεν αναφέρθηκε στον θάνατο του Χανίγια.

Αναφέρθηκε επίσης στις τεράστιες πιέσεις από το Ισραήλ και το εξωτερικό για να τερματίσει τον πόλεμο και να συμφωνήσει σε μια κατάπαυση του πυρός και σχολίασε: «Αν είχαμε ακούσει αυτές τις φωνές, δεν θα είχαμε εξοντώσει τους ηγέτες της Χαμάς και χιλιάδες τρομοκράτες, δεν θα είχαμε καταστρέψει τρομοκρατικές υποδομές, δεν θα είχαμε δημιουργήσει τις συνθήκες που μας φέρνουν πιο κοντά σε μια συμφωνία που θα επιτρέψει τόσο την απελευθέρωση όλων των ομήρων μας και την επίτευξη όλων των στόχων του πολέμου».

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού του Ισραήλ, μεταδόθηκαν απευθείας από όλα τα ισραηλινά τηλεοπτικά δίκτυα ως η πρώτη επίσημη αντίδραση στην ανακοίνωση από τη Χαμάς περί εξόντωσης του πολιτικού ηγέτη της Ισμαΐλ Χανίγια, στην Τεχεράνη. Η ισραηλινή κυβέρνηση μέχρι το διάγγελμα Νετανιάχου δεν είχε κάνει κανένα σχόλιο για το θέμα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ