Χίος: Ξεκινά το Μουσικό Φεστιβάλ του νησιού

by admin
2 views

Το Μουσικό Φεστιβάλ Χίου εγκαινιάστηκε το καλοκαίρι του 2017 στο νησί της Χίου, και από τότε επιστρέφει κάθε χρόνο δυναμικά με πλούσιο πρόγραμμα και νέες συνεργασίες. Την καλλιτεχνική διεύθυνση του φεστιβάλ υπογράφουν η Όλγα Holdorff Μυριαγκού και ο Λευτέρης Βενιάδης.
Σκοπός του φεστιβάλ είναι να εδραιωθεί και να αποτελέσει έναν θεσμό, ένα επιπλέον σημείο αναφοράς για το νησί, που όχι μόνο θα αποτελεί πόλο έλξης για τους επισκέπτες, αλλά θα ωφελεί έμπρακτα και τους μόνιμους κατοίκους. Για τον λόγο αυτό, το φεστιβάλ χωρίζεται σε δύο περιόδους, τη θερινή και τη χειμερινή, με τη δεύτερη να δίνει έμφαση σε εκπαιδευτικά μουσικά προγράμματα, δήλωσαν.

Σταθερό στο ύφος του, το φεστιβάλ περιλαμβάνει μουσικά δρώμενα που δίνουν βήμα σε τοπικές και διεθνείς καλλιτεχνικές παρουσίες, οι οποίες θα μεταφέρουν μήνυμα χαράς και αλληλεγγύης στους κατοίκους και στους φιλοξενούμενους του νησιού. Επιπλέον, οι εμφανίσεις του Τούρκου συνθέτη και δεξιοτέχνη της άταστης κιθάρας, Cenk Erdoğan, των κορυφαίων σολίστ του European Woodwind Quartet από τη Γερμανία και του πολυεθνικού συνόλου Sebun Quartet, θα υπογραμμίσουν και φέτος τον διεθνή ρόλο του Μουσικού Φεστιβάλ Χίου, ως μια γέφυρα φιλίας και πολιτισμού στα ανατολικά σύνορα της Ευρώπης.

Και αυτό το καλοκαίρι, αθέατες πλευρές της Χίου θα αποτελέσουν το φυσικό σκηνικό για τις συναυλίες του φεστιβάλ. Στο Μεσαιωνικό χωριό Βέσσα –που το φεστιβάλ επισκέπτεται φέτος για πρώτη φορά, στο πλαίσιο της επιτόπιας εικαστικής έκθεσης: Τα Όνειρά μου Γκρεμίστηκαν στα Τείχη σου, του οργανισμού σύγχρονης τέχνης DEO – το Spectrum Saxophone Quartet από την Αυστρία θα παρουσιάσει την ηχητική καινοτομία του σαξοφώνου και θα μας μεταφέρει την ποικιλία της αυστριακής σύγχρονης μουσικής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος



Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ