Τα σενάρια και οι διασταυρώσεις για Τελτσίδου και Τσελίδη

by admin
1 views

Η Ελισάβετ Τελτσίδου και ο Θοδωρής Τσελίδης θα εκπροσωπήσουν το ελληνικό τζούντο στο υψηλότερο επίπεδο και θα κυνηγήσουν την πρόκριση με στόχο πάντα το βάθρο, που δεν φαίνεται απίθανο, αφού η Ελληνίδα αθλήτρια θεωρείται ήδη φαβορί, ενώ ο “γαλανόλευκος” τζουντόκα έχει πιο δύσκολο έργο. Βέβαια, τίποτα δεν αποκλείεται στο λεγόμενο άθλημα των “ανατροπών”.

H 28χρονη αθλήτρια αγωνίζεται στην κατηγορία των -70 κιλών και φέτος φιλοδοξεί να φτάσει ακόμα πιο μακριά από τους προηγούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο, καθώς έχοντας την δεύτερη θέση στην παγκόσμια κατάταξη περνάει απευθείας στον δεύτερο γύρο.

Εφόσον η Τελτσίδου περάσει στα προημιτελικά θα παίξει είτε με τη Γερμανίδα, Μίριαμ Μπουτκερέιτ (Νο.8) είτε με τη νικήτρια από το παιχνίδι ανάμεσα στην Αυστραλή, Αοΐφε Κόχλαντ (Νο.12) και την Ζαμπίνα Γκέρσακ από την Ουγγαρία (Νο.22).

Ο Έλληνας τζουντόκα από την άλλη θα κάνει το “ντεμπούτο” του στα Ολυμπιακά τατάμι. Σαφώς έχει να διαβεί πιο δύσκολο δρόμο, με τον πρώτο αντίπαλο του να είναι ο Ρόμπερτ Φλορεντίνο από τη Δομινικανή Δημοκρατία (No.30). Μάλιστα, αν προκριθεί στη συνέχεια θα αντιμετωπίσει το απόλυτο φαβορί στην κατηγορία. Ο λόγος για τον Σέρβο, Νεμάνια Μαΐντοφ, παγκόσμιο πρωταθλητή το 2017 και πρωταθλητή Ευρώπη το 2023, που φιγουράρει στο Νο.2 στην παγκόσμια κατάταξη.//ΑΒ.

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ