Ο Ναδάλ αντέχει και διεκδικεί τίτλο μετά από δύο χρόνια (video)

by admin
1 views

Σχεδόν δύο μήνες μετά την παρουσία του στο Roland Garros και την ήττα του από τον Σάσα Ζβέρεφ, ο Ραφαέλ Ναδάλ επέστρεψε στα κορτ για το τουρνουά του Μπάσταντ, όπου με την παρουσία του αποδεικνύει πως για εκείνον δεν υπάρχει κανένα άλλο ενδεχόμενο, πλην του να παλέυει μέχρι τελικής πτώσεως.

Μετά από δύο εύκολες νίκες στο ξεκίνημα του τουρνουά, ο Ισπανός αναγκάστηκε να δώσει μια συγκλονιστική τετράωρη μάχη με τον Αργεντινό Μαριάνο Ναβόνε.

Η εικόνα και ο τρόπος παιχνιδιού του είχαν πολλές διαφορές σε σχέση με τη συνηθισμένη κυριαρχία του στο χώμα, αλλά η ένταση το πάθος και οι αντιδράσεις του παρέμειναν ίδια και απαράλλαχτα.

Κι αφού κατάφερε να βγει νικητής από αυτόν τον μαραθώνιο, που πολλοί περίμεναν να τον καταβάλει, πραγματοποίησε μια ακόμη ανατροπή, λιγότερες από 24 ώρες αργότερα, απέναντι στον Κροάτη Ντούγιε Αϊντούκοβιτς.

Στον τελικό θα βρει απέναντί του τον Πορτογάλο Νούνο Μπόρχες, και ενδεχόμενη νίκη του θα έχει ξεχωριστή σημασία.

Όχι γιατί ένας τίτλος σε “250άρι” τουρνουά αποτελεί στοιχείο σημαντικό για την τεράστια κληρονομιά και το ατελείωτο παλμαρέ του, αλλά γιατί έχει να γευτεί τη χαρά της κατάκτησης ενός τροπαίου, από το αγαπημένο του Roland Garros το 2022, με περισσότερα από δύο χρόνια να έχουν συμπληρωθεί από τότε.

Η προσέγγισή του, εξάλλου, δείχνει από μόνη της πόση αξία θα είχε για τον ίδιο ένα τέτοιο επίτευγμα, μετά από τόσο καιρό και τόσες δυσκολίες.

Κι όλα αυτά, φυσικά, αποτελούν πρόβα-τζενεράλε ενόψει του μεγάλου ραντεβού του Παρισιού, στους Ολυμπιακούς Αγώνες, στα κορτ που έχει μεγαλουργήσει όσο κανείς.//ΑΦ

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ