Κρατάει το δεύτερο ημίχρονο και συνεχίζει τη δουλειά

by admin
1 views

Μόλις στο 6ο λεπτό της αναμέτρησης ήρθε η πρώτη τελική για τον Ολυμπιακό από τον Μπάμπη Κωστούλα. Ο 17χρονος επιθετικός πήρε την μπάλα μέσα από την περιοχή, έπιασε ένα δυνατό σουτ με το δεξί, αλλά δεν κατάφερε να βρει στόχο στην αντίπαλη εστία. Οι “ερυθρόλευκοι” πίεζαν από ψηλά από τα πρώτα λεπτά του αγώνα και είναι γνωστό πως αυτό είναι κάτι που θέλει από τους παίκτες του ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Με τη συμπλήρωση ενός τετάρτου, ο Άγιαξ έγινε απειλητικός, σπαταλώντας μία σημαντική ευκαιρία. Ο Τζιμ εκτέλεσε από κοντά μετά από γύρισμα από τα αριστερά, αλλά ο Πασχαλάκης τον σταμάτησε. Το παιχνίδι είχε πολύ καλό ρυθμό, όχι όμως και αρκετές σημαντικές στιγμές. Σταδιακά, ο “Αίαντας” ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων στον αγωνιστικό χώρο κι έφθανε κοντά στην περιοχή του Πασχαλάκη. Εν τέλει, οι Ολλανδοί βρήκαν την ευκαιρία και άνοιξαν το σκορ λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Ο Ντόη έχασε τη μπάλα στον χώρο της μεσαίας γραμμής και οι παίκτες του Άγιαξ έβγαλαν ταχύτατη κόντρα, με τον Φορμπς να βγαίνει απέναντι στον Πασχαλάκη και να τον νικάει με αριστερό διαγώνιο πλασέ εντός περιοχής, διαμορφώνοντας το 1-0 στο 43′.

Οι “ερυθρόλευκοι” παρουσιάστηκαν με αρκετές αλλαγές στην έναρξη του δευτέρου μέρους και μπήκαν με επιθετικές διαθέσεις στην επανάληψη. Ο Μουζακίτης βρήκε με εκπληκτική κάθετη μπαλιά τον Μασούρα που βγήκε στον κενό χώρο και ο αρχηγός των Πειραιωτών βγήκε απέναντι στον Πασφίρ, με τον 40χρονο κίπερ του “Αίαντα” να αποκρούει με το πόδι. Ο Ολυμπιακός ήταν κυρίαρχος στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, κυκλοφόρησε καλά τη μπάλα, ψάχνοντας με ορθολογικό τρόπο το γκολ της ισοφάρισης. Οι αλλαγές του Μεντιλίμπαρ βελτίωσαν αρκετά την εικόνα της ελληνικής ομάδας. Ο ερχομός των Ροντινέι και Ορτέγκα από τον πάγκο έπαιξε σημαντικό ρόλο, καθώς οι δύο μπακ άλλαξαν το παιχνίδι. Στο 73′ οι “ερυθρόλευκοι” είχαν νέα ευκαιρία για να φέρουν το ματς στα ίσια. Ο Ζέλσον Μαρτίνς ταλαιπώρησε τον προσωπικό του αντίπαλο, έκανε το συρτό σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή και ανάγκασε τον Πασφίρ σε δύσκολη επέμβαση χαμηλά στη δεξιά γωνία του.

Ολυμπιακός (Μεντιλίμπαρ): Πασχαλάκης (46′ Αναγνωστόπουλος), Κοστίνια (46′ Ροντινέι), Κουτσίδης (68′ Μπιανκόν), Άμπι (46′ Ρέτσος), Αποστολόπουλος (46′ Ορτέγκα), Μπακούλας (83′ Κωστούλας), Ντόη (46′ Μουζακίτης), Τσικίνιο (82′ Ντόη), Μασούρας, Μπιέλ (68′ Παπακανέλλος), Κωστούλας (46′ Μάρτινς).

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ