Save the Children: Ο αριθμός των παιδιών που μετανάστευσαν στην Ελλάδα τετραπλασιάστηκε μέσα σε ένα χρόνο

by admin
3 views

Η μη κυβερνητική οργάνωση Save the Children ανακοίνωσε την Τετάρτη (17 Ιουλίου) ότι περισσότερα από 6.400 παιδιά μετανάστες έφτασαν στην Ελλάδα μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουνίου 2024, «τέσσερις φορές περισσότεροι από τον αριθμό που καταγράφηκε την ίδια περίοδο το 2023».

Η μη κυβερνητική οργάνωση ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι 5.580 από αυτούς ήρθαν μέσω νησιών του Αιγαίου, ενώ 830 ακολούθησαν τη χερσαία διαδρομή πέρα από τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Πρόσθεσε ότι ένα στα τέσσερα παιδιά δεν συνοδευόταν από «την οικογένειά του ή νόμιμο κηδεμόνα», τονίζοντας ότι ο αριθμός αυτός τριπλασιάστηκε επίσης από ό,τι ήταν το 2023.

Η κατάσταση αυτών των ασυνόδευτων ανηλίκων γίνεται πιο δύσκολη, γιατί «δεν έχουν κανέναν να τους παράσχει ρούχα, παπούτσια ή ακόμα και τηλέφωνο» όσο βρίσκονται σε κέντρο κράτησης, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο διευθυντής της οργάνωσης «Save the Children» στην Ευρώπη, Willy Bergogne, τόνισε ότι οι ανήλικοι που φτάνουν στην Ελλάδα «δεν αντιμετωπίζονται ως παιδιά» και προέτρεψε τη χώρα να τους παρέχει καλύτερη προστασία και να βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσής τους. Ο διευθυντής της οργάνωσης ζήτησε να δημιουργηθεί μια «ασφαλής διέλευση» ώστε η Μεσόγειος να μην γίνει «νεκροταφείο για τα παιδιά».

Το Συμβούλιο της Ευρώπης δημοσίευσε μια έκθεση την περασμένη εβδομάδα επικρίνοντας την πολιτική κράτησης μεταναστών της Ελλάδας, καλώντας την Αθήνα να την επανεξετάσει και «να βάλει τέλος στις απωθήσεις μεταναστών».

Η ελληνική κυβέρνηση απάντησε ότι οι συνθήκες κράτησης «συμμορφώνονται με τα διεθνή πρότυπα».

Πηγή: annahar –Λίβανος

Μετάφραση: Ουαλίντ Ελίας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ