Ιταλία: Το δίλημμα της Τζόρτζια Μελόνι για την υποψηφιότητα φον ντερ Λάιεν

by admin
1 views

Ο Ιταλικός Τύπος επικεντρώνει την προσοχή του στο «Quo vadis Meloni?» (που πας, Μελόνι;), δηλαδή στο δίλημμα που αντιμετωπίζει η Ιταλίδα πρωθυπουργός: υποστήριξη ή όχι στην φον ντερ Λάιεν για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής;

Ιταλία: Το δίλημμα της Τζόρτζια Μελόνι για την υποψηφιότητα φον ντερ Λάιεν
Φώτο Αρχείου (AP Photo/Andrew Medichini)

H Corriere della Sera αναφέρει πως κατά τη διάρκεια της πτήσης της από τη Λιβύη προς το Λονδίνο (σήμερα η Ιταλίδα πρωθυπουργός βρίσκεται στην Οξφόρδη για την Τέταρτη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας), η Τζόρτζια Μελόνι συνομίλησε τηλεφωνικά με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην οποία, επί της ουσίας, φαίνεται να είπε «Ούρσουλα, αν στην ομιλία σου ανοιχτείς πολύ στις απαιτήσεις των σοσιαλιστών και των Πρασίνων μας βάζεις σε μπελάδες, οι άνθρωποί μου δεν θα μπορούν να σε ψηφίσουν». Ένα τηλεφώνημα, σημειώνει η Ιταλική εφημερίδα, για το οποίο δεν έγινε μια επίσημη κυβερνητική ενημέρωση.

Η Τζόρτζια Μελόνι, ευρέως γνωστή για την επιφυλακτικότητά της, θα πρέπει λοιπόν – αναγκαστικά – να περιμένει την σημερινή ομιλία της φον ντερ Λάιεν για να αποφασίσει για την ενδεχόμενη ή όχι υποστήριξή της για μια νέα θητεία. Και το κάνει με γνώμονα τα δύο μέτωπα: από τη μία αυτό της Ομάδας των Πατριωτών για την Ευρώπη, η οποία πήρε την θέση των Συντηρητικών ως τρίτη δύναμη στο Ευρωκοινοβούλιο, και από την άλλη ένα ενδεχόμενο «μπλόκο» Φιλελεύθερων-Λαϊκών-Σοσιαλιστών και Πρασίνων. Στις ανωτέρω περιπτώσεις, η Μελόνι θα έβγαινε από την ‘μάχη’ σημαντικά αποδυναμωμένη, και με τον μέχρι στιγμής αποκλεισμό της από ισχυρές θέσεις από τους Μακρόν και Σολτς, η πίεσή της για τοποθέτηση έμπιστων συνεργατών της περνά από λεπτές διαπραγματεύσεις.

Ανταπόκριση – Ιταλία: Κρίστιαν Μαυρής

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ