Γκάλαντ: Οι συνθήκες για συμφωνία με τη Χαμάς έχουν ωριμάσει

by admin
1 views

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ εξήγησε: «Εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία ανταλλαγής (με τη Χαμάς) εντός δύο εβδομάδων, αυτό σημαίνει να αποφασιστεί η μοίρα των κρατουμένων».

Αποκάλυψε, σύμφωνα με όσα ανέφερε η εφημερίδα Yedioth Ahronoth, ότι «οι συνθήκες για την επίτευξη συμφωνίας με τη Χαμάς έχουν ωριμάσει, αλλά ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου αυξάνει τις δυσκολίες» και τόνισε ότι ο Νετανιάχου αυξάνει τη δυσκολία επίτευξης μια συμφωνία για να μην χαθούν τα δύο μέλη του συνασπισμού, ο Υπουργός Itamar Ben και ο Bezalel Smotrich.

Χθες, ο Νετανιάχου είπε σε μια δήλωση: «Πρέπει να ολοκληρώσουμε την αποστολή και να νικήσουμε τη Χαμάς και η ενότητα μεταξύ μας μας επιτρέπει να συνεχίσουμε μέχρι το τέλος. Δεν σκοπεύουμε να χάσουμε στον τρέχοντα αγώνα μας», με τη συνέχιση του ισραηλινού πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας και τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων στις οποίες η Χαμάς επιβεβαιώνει το αίτημά της για συνολική κατάπαυση του πυρός.

Αρχηγός της Μοσάντ: Η επιμονή του Νετανιάχου σε νέα σημεία στις διαπραγματεύσεις με τη Χαμάς μπορεί να ματαιώσει τη συμφωνία

Ο επικεφαλής της ισραηλινής Μοσάντ, Ντέιβιντ Μπαρνέα, επιβεβαίωσε ότι η επιμονή του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου σε «νέα σημεία στις διαπραγματεύσεις με τη Χαμάς μπορεί να ανατρέψει τη συμφωνία» σχετικά με την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και την ανταλλαγή αιχμαλώτων.

Ο Μπαρνέα αποκάλυψε ότι «η διαφωνία προκλήθηκε από την επιμονή του Νετανιάχου σε έναν μηχανισμό παρακολούθησης της κίνησης των κατοίκων της Γάζας από τα νότια της Λωρίδας προς τα βόρεια».

Μετάφραση: Ουαλίντ Ελίας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ