Ένθετο Οικονομία: Υποχρεωτική σήμανση αποδοχής πληρωμών με POS – Πρόστιμο 1.000 ευρώ στους παραβάτες

by admin
3 views

Έρχεται νέα υποχρεωτική σήμανση για αποδοχή πληρωμών με POS σε σειρά επαγγελματικών κατηγοριών. Σχετική διάταξη που περιλαμβάνεται σε τροπολογία του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, προβλέπει ότι σε επαγγελματικές δραστηριότητες, στις οποίες παρατηρείται φοροδιαφυγή μέσω της αποφυγής πληρωμής με κάρτα, καθίσταται υποχρεωτική η τοποθέτηση ειδικού σήματος με την οποία οι πελάτες θα ενημερώνονται για τη δυνατότητα πληρωμής με POS ενώ θα παρέχουν και τηλέφωνο για σχετικές καταγγελίες. 

Εγκαινιάστηκε ο Σταθμός Αποθήκευσης και Αεριοποίησης Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου στο Άσπρο Σκύδρας για την προμήθεια της περιοχής της Κεντρικής και της Δυτικής Μακεδονίας. Ο Σταθμός θα λειτουργήσει μέχρι να τεθεί σε λειτουργία ο Αγωγός Δυτικής Μακεδονίας παρέχοντας πρόσβαση αρχικά στο φυσικό αέριο και στη συνέχεια σε υδρογόνο και άλλα ανανεώσιμα αέρια. 

Προειδοποίηση από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ότι η πρόοδος που έχει σημειωθεί στη μάχη κατά του πληθωρισμού μπορεί να υπονομευτεί από τις επίμονα υψηλές τιμές στην ενέργεια. Όπως τονίζει ότι ο πληθωρισμός σε πολλές μεγάλες οικονομίες υποχωρεί πιο αργά από το αναμενόμενο, επισημαίνοντας έναν πιθανό κίνδυνο για την παγκόσμια ανάπτυξη από την παραμονή των επιτοκίων σε υψηλά επίπεδα, για ακόμη μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

H υιοθέτηση τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνηςαναδιαμορφώνει τις ανάγκες για ανθρώπινο δυναμικό αλλά και τις δεξιότητες του. Η Manpower σε σχετική έκθεση της εξετάζει οκτώ τάσεις της τεχνολογίας επισημαίνοντας ότι το μέλλον της καινοτομίας εξαρτάται από ένα υψηλά εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό. Το 76% των εργοδοτών στην πληροφορική παγκοσμίως δυσκολεύονται να βρουν εξειδικευμένα ταλέντα ενώ ο τομέας της Κυβερνοασφάλειας χρειάζεται 4 εκατομμύρια επιπλέον εργαζόμενους. Ο δε κλάδος κατασκευής ημιαγωγών απαιτεί 1 εκατομμύριο ειδικευμένους εργαζόμενους.

Ως προς την εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης, η χρήση ΑΙ στον χώρο εργασίας αυξήθηκε κατά 24% το 1ο τρίμηνο του 2024 ενώ το 78% των εργοδοτών ανησυχούν ότι δεν μπορούν να εκπαιδεύσουν το προσωπικό τους αρκετά γρήγορα για να συμβαδίζουν με τις τεχνολογικές εξελίξεις.

Το 86% των ηγετών επιχειρήσεων εξετάζουν πώς οι νέες τεχνολογίες μπορούν να προωθήσουν τις δεξιότητες των εργαζομένων, το 83% σχεδιάζουν να επανεκπαιδεύσουν το ανθρώπινο δυναμικό τους και το 82% επενδύουν σε νέα ταλέντα.

Παρουσίαση: Ραλλού Αλεξοπούλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ