Πεντάγωνο: Όστιν και Γκάλαντ συζήτησαν τις επιθέσεις της Χεζμπολάχ στο Ισραήλ – Eπιβεβαίωσαν την επιθυμία τους να εξασφαλίσουν την ήττα της Χαμάς

by admin
6 views

ΕΡΤ  – ( Ουαλίντ Ελίας ) Τετάρτη   17-07-2024

Ο γραμματέας Τύπου του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ (Πεντάγωνο), στρατηγός Πάτρικ Ράιντερ, ανέφερε ότι «ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν μίλησε με τον Ισραηλινό υπουργό Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ για να συζητήσουν τις συνεχιζόμενες επιθέσεις στο Ισραήλ από το Κόμμα της Χεζμπολάχ». Και «οι δύο υπουργοί συζήτησαν επίσης την ενίσχυση της αμερικανο-ισραηλινής στρατιωτικής συνεργασίας, ως απάντηση σε μια ομάδα περιφερειακών απειλών για την ασφάλεια».

Επεσήμανε ότι «ο Όστιν είπε στην Γκάλαντ ότι η προσωρινή αποβάθρα για κοινές υπηρεσίες logistics στην ακτή (JLOTS) θα σταματήσει να λειτουργεί σύντομα. Τόνισε τη σημασία της αύξησης της ροής ανθρωπιστικής βοήθειας μέσω όλων των χερσαίων διελεύσεων και της υποστήριξης της παράδοσης βοήθειας στους λιμάνι του Ashdod στο Ισραήλ για διανομή στη Γάζα» .

Ο Ράιντερ δήλωσε: «Ο Όστιν και ο Γκάλαντ επιβεβαίωσαν την κοινή επιθυμία να εξασφαλίσουν τη μόνιμη ήττα του κινήματος της Χαμάς και να εξασφαλίσουν την ασφαλή απελευθέρωση όλων των κρατουμένων που κρατούνται από τη Χαμάς, συμπεριλαμβανομένων των Αμερικανών πολιτών».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ