Τόμας Μάθιου Κρουκς: Το πορτραίτο του 20χρονου επίδοξου δολοφόνου του Ντόναλντ Τραμπ

by admin
6 views

Ο Τόμας Μάθιου Κρουκς, ο 20χρονος επίδοξος δολοφόνος του τέως προέδρου των ΗΠΑ και εκ νέου διεκδικητή της προεδρίας, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του FBI, έδρασε μόνος του, δεν είχε ποινικό μητρώο, δε φαίνεται να έχει κάποιο ιστορικό ψυχικής ασθένειας, ενώ και το προφίλ του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται ότι δεν περιέχει απειλητική γλώσσα. Το περιστατικό δε, ερευνάται ως υπόθεση ”εγχώριας τρομοκρατίας”.

Το FBI «δεν έχει προς το παρόν προσδιορισμένο κίνητρο, αν και οι ερευνητές εργάζονται ακούραστα για να προσπαθήσουν να εντοπίσουν ποιο ήταν το κίνητρο», δήλωσε ο επικεφαλής ειδικός πράκτορας του Πίτσμπουργκ, Κέβιν Ρότζεκ.

Σήμερα (16/7) ήρθε στο φως βίντεο με τον 20χρονο να ανεβαίνει ανενόχλητος με σκάλα στο κτίριο από όπου πυροβόλησε τον Τραμπ και να περιμένει επί μισή ώρα την κατάλληλη στιγμή.

Οι αρχές γνωρίζουν πως ο 20χρονος, που εργαζόταν ως βοηθός σε οίκο ευγηρίας κοντά στην στη γενέτειρά του στην Πενσιλβάνια, αποφοίτησε από το λύκειο το 2022, έχοντας τη φήμη ενός έξυπνου και ήσυχου ανθρώπου.

«Ήταν καλό παιδί. Ήταν ήσυχος. Μου συμπεριφερόταν καλά όποτε μιλούσαμε στην τάξη. Ήταν καλός μαθητής. Ο καθηγητής της ιστορίας τον συμπαθούσε, ήταν ο πρώτος που απαντούσε στις ερωτήσεις. Έπαιρνε πάντα καλούς βαθμούς. Δεν ήξερα τίποτα για το ενδιαφέρον του για τα όπλα» δήλωσε η Σάμερ Μπάρκλεϊ, συμμαθήτρια του δράστη.

Ωστόσο, άλλοι συμμαθητές αναφέρουν ότι είναι κλειστός χαρακτήρας και απόμακρος που είχε πέσει θύμα εκφοβισμού.

«Καθόταν μόνος του στο μεσημεριανό γεύμα. Ήταν πάντα μόνος. Τον εκφοβίζανε κάθε μέρα, κάθε μέρα. Ήταν απόμακρος, έτσι θα τον περιέγραφα» δήλωσε άλλος συμμαθητής του.

Τόμας Μάθιου Κρουκς: Το πορτραίτο του 20χρονου επίδοξου δολοφόνου του Ντόναλντ Τραμπ

Εγγεγραμμένος ψηφοφόρος των Ρεπουμπλικανών

Ο ίδιος υπήρξε εγγεγραμμένος ψηφοφόρος των Ρεπουμπλικανών και φέτος θα ήταν η πρώτη φορά που θα μπορούσε να ψηφίσει στις προεδρικές εκλογές. Ο ίδιος ο Κρουκς είχε κάνει δωρεά 15 δολαρίων στο Δημοκρατικό Κόμμα όταν ήταν 17 ετών.

Ακόμη, αυτό που έχει γίνει γνωστό είναι πως για πάνω από έναν χρόνο ήταν εγγεγραμμένος σε μία λέσχη σκοποβολής και έκανε μαθήματα. Πληροφορίες αναφέρουν ακόμη πως είχε προσπαθήσει να ενταχθεί στην ομάδα σκοποβολής του Λυκείου του, αλλά απορρίφθηκε στα πρώτα δοκιμαστικά και δεν θέλησε να προσπαθήσει ξανά.

Συγκλονιστική είναι και η περίπτωση ενός πρώην εθελοντή πυροσβέστη που έχασε τη ζωή του απ’ τους πυροβολισμούς του δράστη, ο 50χρονος του Κόρεϊ Κομπερατόρε  έπεσε πάνω από τα μέλη της οικογένειάς του για να τα προστατεύσει και πυροβολήθηκε στο κεφάλι. «”Στις τελευταίες του στιγμές κάλυψε (με το σώμα του) την οικογένειά του από τους πυροβολισμούς. Ακόμα κι αν ήταν ένας απλός πολίτης δίπλα του, θα έκανε το ίδιο πράγμα» είπε το μέλος εθελοντών πυροσβεστών του Μπάφαλο, Κρεγκ Σιριντσόνι.

Πηγές: ABC News, Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ