X. Xαλεβί: Επείγον ζήτημα η επιστροφή των κρατουμένων – Είμαστε προετοιμασμένοι για το επόμενο στάδιο στο Λίβανο

by admin
6 views

Ο αρχηγός του ισραηλινού επιτελείου στρατού Χερζί Χαλεβί δήλωσε: «Ο έλεγχός μας στον άξονα της Φιλαδέλφειας είναι πολύ σημαντικός και θα γνωρίζουμε πώς να λειτουργούμε στην περιοχή με διαφορετικούς τρόπους», καθώς ο πόλεμος στη Γάζα συνεχίζεται υπό το πρίσμα των συνεχιζόμενων διαπραγματεύσεων σχετικά με την κατάπαυση του πυρός και ανταλλαγή κρατουμένων με τη Χαμάς.

Τόνισε ότι «η επίτευξη συμφωνίας για την επιστροφή των αιχμαλώτων είναι ένα σημαντικό και επείγον ζήτημα», ενώ ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχουσυνεχίζει να μιλά για την επιμονή του στην ολοκλήρωση του πολέμου.

Νωρίτερα, μετά την ισραηλινή σφαγή στο Χαν Γιουνίς, ένα μέλος του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, ο Izzat Al-Rishq, επιβεβαίωσε σε δήλωση ότι «ό,τι δημοσιεύτηκε από το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων και κυκλοφόρησε από ορισμένα μέσα ενημέρωσης, αφορούσε μια απόφαση το κίνημα της Χαμάς να σταματήσει τις διαπραγματεύσεις, ως απάντηση στη σφαγή του Al-Mawasi δυτικά του Χαν Γιουνίς είναι αβάσιμο”.

Θεώρησε ότι «αυτή η ναζιστική κλιμάκωση εναντίον του λαού μας από τον Νετανιάχου και τη ναζιστική του κυβέρνηση είναι ένας από τους στόχους της να εμποδίσει τον δρόμο για την επίτευξη συμφωνίας για να σταματήσει η επιθετικότητα κατά του λαού μας, η οποία έχει γίνει σαφές σε όλους».

Σχετικά με την κατάσταση στο βορρά με τον Λίβανο, ο αρχηγός του ισραηλινού επιτελείου είπε ότι «ο στρατός μάχεται με υψηλό ρυθμό στο βόρειο μέτωπο», διεκδικώντας την προετοιμασία για το επόμενο στάδιο στον Λίβανο.

Πηγή: elnashra – Λίβανος

Μετάφραση: Ουαλίντ Ελίας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ