Ισραήλ: «Επανάληψη αυτού που συνέβη στον Τραμπ με τον Νετανιάχου», λένε αρκετοί υπουργοί

by admin
5 views

Στον απόηχο της επίθεσης με πυροβολισμούς που έλαβε χώρα το περασμένο Σάββατο με στόχο τον υποψήφιο για την προεδρία των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, αρκετοί Ισραηλινοί υπουργοί συνέκριναν την «υποκίνηση» κατά του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου με απειλές κατά του πρώην προέδρου των ΗΠΑ.

Η απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ οδήγησε σε κλιμακούμενη ανησυχία στο Ισραήλ ό,τι κάτι παρόμοιο θα συνέβαινε στον Νετανιάχου, υπό το φως της πρόσφατης αυξανόμενης οργής εναντίον του.

Οι υπουργοί προειδοποίησαν ότι τέτοιες απειλές στο Ισραήλ θα μπορούσαν να οδηγήσουν στη «δολοφονία του πρωθυπουργού».

Ο Νετανιάχου αντιμετωπίζει μεγάλη εσωτερική πίεση από τις οικογένειες των ομήρων που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας να συνάψουν συμφωνία με τη Χαμάς και σε αντάλλαγμα, δεξιοί υπουργοί τον απειλούν ότι θα αποσυρθεί από την κυβέρνησή του εάν το πράξει, πράγμα που ουσιαστικά σημαίνει την κατάρρευσή κυβέρνηση του.

Χτες  Κυριακή, ο γραμματέας του ισραηλινού υπουργικού συμβουλίου Yossi Fuchs έδειξε βίντεο που δείχνουν κυβερνητικούς επικριτές να φωνάζουν εμπρηστικά συνθήματα κατά του Νετανιάχου, κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου στην Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με την εφημερίδα Times of Israel.

Στα βίντεο, αρκετοί νέοι εμφανίζονται να κοροϊδεύουν τον Νετανιάχου ως «προδότη», «διάβολο» και «εχθρό του λαού», ενώ κάποιοι απείλησαν να ασκήσουν βία εναντίον του.

Σε ένα βίντεο, ακούγεται η φωνή μιας γυναίκας που πιστεύεται ότι είναι η σύζυγος του γιου ενός ομήρου που κρατείται στη Λωρίδα της Γάζας να λέει: «Περιμένουμε τον (Νετανιάχου) με θηλιά».

Η γυναίκα έδειξε τον Νετανιάχου και τη σύζυγό του, λέγοντας: «Αν οι όμηροι δεν επιστρέψουν, περιμένουμε με την αγχόνη».

Ο ίδιος ο Νετανιάχου έχει κατηγορηθεί επανειλημμένα από την ισραηλινή αριστερά όλα αυτά τα χρόνια ότι ενθάρρυνε την υποκίνηση που οδήγησε στη δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού Yitzhak Rabin το 1995, ή τουλάχιστον ότι συνέβαλε στο εμπρηστικό πολιτικό κλίμα που οδήγησε στη δολοφονία.

Πηγή skynewsarabia

Μετάφραση: Ουαλίντ Ελίας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ