Πώς η απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ αλλάζει την προεδρική κούρσα: Η φωτογραφία – σύμβολο και η πορεία προς τον Λευκό Οίκο

by admin
1 views

Στην Αμερική οι συμβολισμοί έχουν σημασία. Και η εικόνα του Ντόναλντ Τραμπ, με αίματα στο πρόσωπο αλλά αγέρωχου, με την γροθιά υψωμένη και την αμερικανική σημαία πίσω του, είναι τόσο δυνατή που αλλάζει τα δεδομένα των εκλογών.

Της Λένας Αργύρη

Διότι το επίμονο ερώτημα που τίθεται από την στιγμή που έπεσαν οι σφαίρες και απασχολεί τους πάντες είναι ποια πρέπει να είναι η εικόνα της Αμερικής. Η ατρόμητη Αμερική της ισχύος που εξέπεμψε ο Ντόναλντ Τραμπ, ή η Αμερική του Τζο Μπαιντεν με τις γνωστές αδυναμίες.

Με αυτά τα νέα δεδομένα το Ρεπουμπλικανικό κόμμα πηγαίνει με άλλη δυναμική στο συνέδριο του που αρχίζει σε λίγες ώρες, ο Ντόναλντ Τραμπ που μίλησε για πρώτη φορά για ενωμένη Αμερική αντιμετωπίζεται με συμπάθεια από ανεξάρτητους και μετριοπαθείς ψηφοφόρους και το δημοκρατικό κόμμα, αμήχανο, πασχίζει να διαχειριστεί την νέα κατάσταση.

Είναι νωρίς για να προβλεψει κανείς με ακρίβεια το αποτέλεσμα του Νοεμβρίου και -έως τότε τα πάντα μπορούν να συμβούν- αλλά με τα δεδομένα που επικρατούν αυτή την στιγμή, οι περισσότεροι αναλυτές εκτιμούν ότι η πορεία του Τραμπ προς τον Λευκό Οίκο είναι ευκολότερη από ποτέ.

Ο ίδιος κάλεσε τους Αμερικανούς να “παραμείνουν ανθεκτικοί” και να δείξουν “τον πραγματικό τους χαρακτήρα”. “Δεν θα φοβόμαστε, αλλά αντίθετα θα παραμείνουμε ανθεκτικοί στην πίστη μας και προκλητικοί απέναντι στην κακία” τόνισε ο Τραμπ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ