«Καμπανάκι» ΠΟΥ: Η Covid-19 εξακολουθεί να προκαλεί 1.700 θανάτους την εβδομάδα

by admin
7 views

Η Covid-19 εξακολουθεί να προκαλεί περίπου 1.700 θανάτους την εβδομάδα σε όλον τον κόσμο, ανακοίνωσε την Πέμπτη (11/7) ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), καλώντας όσους ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού να εμβολιαστούν κατά της νόσου.

Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την παρατηρούμενη μείωση της εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού. Παρά τον υψηλό αριθμό θανάτων, «τα στοιχεία δείχνουν ότι η εμβολιαστική κάλυψη έχει μειωθεί μεταξύ του υγειονομικού προσωπικού και των πολιτών άνω των 60 ετών, δυο εκ των ομάδων που διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο», δήλωσε ο Τέντρος σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη.

«Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνιστά σε όσους ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου να εμβολιάζονται κατά της Covid-19 εντός 12 μηνών από την τελευταία δόση που τους χορηγήθηκε», υπενθύμισε.

Από την έναρξη της πανδημίας, η Covid-19 έχει προκαλέσει πάνω από επτά εκατομμύρια θανάτους σε όλον τον κόσμο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΠΟΥ.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ