Η Ρωσία θα λάβει μέτρα για την ασφάλειά της μετά τις αποφάσεις της συνόδου του ΝΑΤΟ

by admin
6 views

Η Ρωσία θα λάβει μέτρα για να εγγυηθεί την ασφάλειά της ως απάντηση στις αποφάσεις που ελήφθησαν στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσινγκτον, δήλωσε την Τετάρτη ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Αντρέι Ρουντένκο, σύμφωνα με την EFE.

«Μέτρα αντίδρασης θα αναπτυχθούν από τις πολιτικοστρατιωτικές αρχές (…) Πιστεύω ότι θα γίνουν τα πάντα για να διασφαλιστεί η ασφάλειά μας», επέμεινε ο Ρώσος διπλωμάτης, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS.

Ο Ρουντένκο διαβεβαίωσε ότι οι αποφάσεις στη σύνοδο κορυφής της Συμμαχίας δεν θα συμβάλουν σε «κάτι καλό», καθώς στοχεύουν στην περαιτέρω κλιμάκωση της σύγκρουσης στην Ουκρανία.

Ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός, ο οποίος συμμετείχε στη διαπραγματευτική ομάδα στις συνομιλίες με το Κίεβο τον Μάρτιο του 2022, ανέφερε ότι νέες επαφές με την Ουκρανία θα είναι δυνατές όταν η χώρα «θα προετοιμαστεί και θα υιοθετήσει μια ρεαλιστική θέση».

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε την Τετάρτη, στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον από τις 9 έως τις 11 Ιουλίου, ότι η μεταφορά των μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Ουκρανία βρίσκεται σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθεί αυτό το καλοκαίρι.

Ο Μπλίνκεν ανακοίνωσε ότι τα μαχητικά αεροσκάφη F-16, που κατασκευάστηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες και δωρήθηκαν από τη Δανία και την Ολλανδία, «θα πετάξουν στους ουρανούς της Ουκρανίας αυτό το καλοκαίρι», ένα μήνυμα στο οποίο απάντησε γρήγορα ο Ουκρανός πρόεδρος, ευχαριστώντας στον λογαριασμό του την πλατφόρμα Χ.

Η Ρωσία έχει προειδοποιήσει στο παρελθόν ότι η άφιξη των μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Ουκρανία θα θεωρηθεί πρόκληση από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ, ανεξάρτητα από το εάν τα αεροπλάνα έχουν ή όχι την ικανότητα να μεταφέρουν πυρηνικά όπλα.

Μετάφραση: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ