Λούλα: Η ομαλοποίηση της πολιτικής ζωής της Βενεζουέλας σημαίνει σταθερότητα για όλη τη Νότια Αμερική

by admin
1 views

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίζ Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα εξέφρασε την ελπίδα του, την Τρίτη, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη Βολιβία, ότι το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών στη Βενεζουέλα στις 28 Ιουλίου θα «αναγνωριστεί από όλους» και θα επιτρέψει στο Καράκας να επιστρέψει στη Mercosur, σημειώνει το AFP.

“Η ομαλοποίηση της πολιτικής ζωής της Βενεζουέλας σημαίνει σταθερότητα για όλη τη Νότια Αμερική. Για αυτόν τον λόγο, ελπίζουμε ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν ειρηνικά και ότι τα αποτελέσματα θα αναγνωριστούν από όλους”, δήλωσε ο Λούλα ντα Σίλβα σε δήλωση μαζί με τον Βολιβιανό ομόλογό του , Luis Arches.

Ο αρχηγός του βραζιλιάνου κράτους πρόσθεσε ότι, με την ολοκλήρωση αυτών των εκλογών, η Mercosur θα μπορούσε «να πάρει πίσω τη Βενεζουέλα πολύ γρήγορα».

Η Mercosur, το εμπορικό μπλοκ που αποτελείται από τη Βραζιλία, την Αργεντινή, την Παραγουάη, την Ουρουγουάη και τώρα επίσης τη Βολιβία, ανέστειλε τη Βενεζουέλα στα μέσα του 2017 για «παραβίαση της δημοκρατικής τάξης» από την κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο, πολιτικού διαδόχου του Ούγκο Τσάβες (1999 -2013).

Ο Βραζιλιάνος ηγέτης χαιρέτισε επίσης την ένταξη της Βολιβίας ως πλήρες μέλος της Mercosur, που ιδρύθηκε το 1991, που επισημοποιήθηκε τη Δευτέρα σε σύνοδο κορυφής του μπλοκ στην Ασουνσιόν.

Ο Λούλα ντα Σίλβα είπε επίσης κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ότι η Βραζιλία και η Βολιβία δεν μπορούν να ανεχθούν «αυταρχικά όνειρα» ή «συνωμοσίες πραξικοπήματος», αναφερόμενος στην αποτυχημένη στρατιωτική εξέγερση εναντίον του Arce στις 26 Ιουνίου.

Μετάφραση: Μικαέλα Λαμπρινίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ