Κάρλα Μπρούνι: Kατηγορείται για την υπόθεση της προεκλογικής εκστρατείας του συζύγου της Νικολά Σαρκοζί

by admin
1 views

Μετά τον σύζυγό της τον Οκτώβριο, η Κάρλα Μπρούνι-Σαρκοζί κατηγορήθηκε την Τρίτη στις έρευνες του Παρισιού σχετικά με την απόσυρση, το 2020, του ενδιάμεσου Ziad Takieddine που κατηγόρησε τον Νικολά Σαρκοζί ότι χρηματοδότησε την προεδρική του εκστρατεία το 2007 με λιβυκούς πόρους, γράφει το AFP.

Στο τέλος μιας ανάκρισης ενώπιον δύο δικαστών οικονομικής έρευνας, η σύζυγος του πρώην Γάλλου προέδρου κατηγορήθηκε για «απόκρυψη επιρροής μαρτύρων (Ziad Takieddine)» και «σύνδεση για διάπραξη εγκλημάτων σε οργανωμένη ομάδα», στην προκειμένη περίπτωση, την παραπλάνηση των δικαστών που έπρεπε να αποφανθούν στις δικαστικές πληροφορίες σχετικά με τις υποψίες χρηματοδότησης της προεκλογικής εκστρατείας από τη Λιβύη», ανέφερε δικαστική πηγή.

Αντίθετα, τέθηκε υπό το ευνοϊκότερο καθεστώς της υποβοηθούμενης μάρτυρα για συνεργασία με οργανωμένη ομάδα για τη διαφθορά του δικαστικού προσωπικού στο Λίβανο.

Η Κάρλα Μπρούνι-Σαρκοζί «τέθηκε υπό δικαστικό έλεγχο με την απαγόρευση να έρθει σε επαφή με όλους τους πρωταγωνιστές της υπόθεσης, με εξαίρεση τον Νικολά Σαρκοζί», δήλωσε η δικαστική πηγή, την οποία επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο πρώην αρχηγός του κράτους κατηγορείται ότι χρηματοδότησε την προεκλογική του εκστρατεία με τη βοήθεια μιας εμπιστευτικής προμήθειας 50 εκατομμυρίων ευρώ που έλαβε από τον Μουαμάρ Καντάφι, μια προμήθεια που ελήφθη στο πλαίσιο σύμβασης μέσω της οποίας η Γαλλία πούλησε στη Λιβύη εξοπλισμό ελέγχου διαδικτύου.

Ο Σαρκοζί περιμένει τη δίκη στις αρχές του επόμενου έτους για υπεξαίρεση, παθητική διαφθορά και παράνομη χρηματοδότηση εκστρατείας, μεταξύ άλλων κατηγοριών στην υπόθεση.

Μετάφραση: Μικαέλα Λαμπρινίδου / Agerpres.ro

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ