Κανάρια Νησιά: Έκκληση βοήθειας για 6.000 ανήλικους ασυνόδευτους πρόσφυγες

by admin
5 views

Έκκληση απευθύνει η τοπική κυβέρνηση των Καναρίων Νησιών προς τις υπόλοιπες Αυτονομίες της Ισπανίας προκειμένου να υποδεχτούν τουλάχιστον 6.000 ανήλικους πρόσφυγες που έφθασαν το τελευταίο διάστημα στις ακτές της, οι περισσότεροι ασυνόδευτοι. Οι ασυνόδευτοι ανήλικοι θα πρέπει να απορροφηθούν στις υπόλοιπες αυτονομίες γι αυτό και αύριο Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη μεταξύ κεντρικής  κυβέρνησης και εκπροσώπων των 17 Αυτονομιών προκειμένου να ρυθμιστεί το φλέγον ζήτημα. 

Ανταπόκριση: Δώρα Μακρή

Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση συμφωνούν στην υποδοχή και απορρόφηση των ανήλικων ασυνόδευτων μεταναστών για λόγους αλληλεγγύης. Όμως αντιδρά το ακροδεξιό κόμμα Vox το οποίο απειλεί να σπάσει τις συμφωνίες που έχει υπογράψει με το Λαϊκό Κόμμα (αξιωματική αντιπολίτευση) στις περιοχές εκείνες της Ισπανίας όπου συγκυβερνούν. Πρόκειται για πέντε περιφερειακές κυβερνήσεις: την Αραγονία, την Καστίλλη και Λεόν, την Κοινότητα της Βαλένθια, την Εξτρεμαδούρα και την Περιφέρεια της Μούρθια.

Σε απάντηση, ο Αλμπέρτο Νιούνεθ Φειχό, επικεφαλής του Λαϊκού Κόμματος δήλωσε ότι οι κοινότητες που διοικούνται από το PP είναι πρόθυμες να υποδεχθούν ανήλικους μετανάστες, αν και μένει να διερευνηθεί πόσοι τελικά θα γίνουν δεκτοί μετά τη συνάντηση της Τετάρτης, όπου θα καθοριστεί η κατανομή των 6.000 ανηλίκων.

Αυτή η θέση του Φεϊχό και η απειλή από το Vox έχουν πολλαπλές επιπτώσεις και για τα δύο μέρη. Για το Vox, με αυτό το τελεσίγραφο επιδιώκει να ανακτήσει την εκλογική του θέση και να στραφεί κατά των παράτυπων μεταναστών καθώς το δεύτερο ακροδεξιό κόμμα που προέκυψε από τις πρόσφατες Ευρωεκλογές (Se Acabó la Fiesta – SALF)  κερδίζει συνεχώς έδαφος, αναγκάζοντας το Vox να διαφοροποιείται από το PP που ακολουθεί μία πιο μετριοπαθή πολιτική.

Τα Κανάρια Νησιά αποτελούν την ευρωπαϊκή πύλη εισόδου παράτυπων μεταναστών που καταφθάνουν με “καγιούκος” στις ακτές της προερχόμενοι από την Αφρική. Υπολογίζεται ότι για το επόμενο διάστημα αναμένεται να καταφθάσουν επιπλέον 70.000 παράτυποι μετανάστες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ