Η «γαλανόλευκη» δουλειά δεν έχει τελειώσει

by admin
2 views

Τα παιδιά του Βασίλη Σπανούλη, είχαν όλη την πίεση στις πλάτες τους, όμως αυτό δεν αποτέλεσε τροχοπέδη στην απόδοση τους, αλλά τους έδωσε ακόμα μεγαλύτερη ενέργεια και ώθηση, για να τα καταφέρουν. Όποιος έζησε από κοντά το φετινό σύνολο στο Προολυμπιακό Τουρνουά, κατανοούσε και βίωνε, πως εκτός Ολυμπιακών Αγώνων, η Ελλάδα θα έμενε μόνο από τον κακό της εαυτό. Αυτό δεν συνέβη, γιατί όταν έχεις αυτοπεποίθηση και γνωρίζεις πως είσαι η καλύτερη ομάδα, τότε θα αυτό θ’ αποτυπωθεί στο παρκέ.

Η “επίσημη αγαπημένη” και στα τέσσερα παιχνίδια της διοργάνωσης, δεν άφησε κανένα περιθώριο στους αντιπάλους της, να πιστέψουν πως έχουν τύχη να κατακτήσουν την πρώτη θέση. Ο τελικός με την Κροατία ήταν το πιο δύσκολο παιχνίδι της Ελλάδας, όμως οι “τρεις σωματοφύλακες”, Καλάθης, Παπαγιάννης και Αντετοκούνμπο, φρόντισαν να εξαλείψουν κάθε απειλή της “Χρβάτσκα”, που πάλεψε, όμως ηττήθηκε από μία ανώτερη (μπασκετικά) δύναμη.

Ο Βασίλης Σπανούλης έφερε τη νοοτροπία του νικητή στην Εθνική Ομάδα, δεν φοβάται καμία πρόκληση, αντίθετα την αποζητάει, έχοντας εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του, αλλά και στις ικανότητες των παικτών του. Ναι υπάρχει ευδαιμονία στις τάξεις του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος για την επιστροφή στους Ολυμπιακούς Αγώνες μετά από 16 χρόνια, όμως άπαντες είναι συγκρατημένα αισιόδοξοι και πιστεύουν σε κάτι πολύ μεγάλο αρχικά στο Λιλ (φάση των ομίλων) κι αν όλα πάνε καλά στο Παρίσι (νοκ άουτ φάση).

Ο όμιλος με Αυστραλία, Καναδά και Ισπανία, σίγουρα είναι άκρως ανταγωνιστικός και υπέρμετρα δύσκολος, όμως η καλή Εθνική, μπορεί να τα καταφέρει και να βρεθεί στην οχτάδα του Ολυμπιακού Τουρνουά. Αυτός είναι ο αμέσως στόχος της “επίσημης αγαπημένης”, καθώς όλοι παίκτες πιστεύουν ακράδαντα, πως το ταβάνι τους δεν το έχουν φτάσει.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και ο Βασίλης Σπανούλης παραδέχτηκαν πως θα χαρούν για 1-2 μέρες την επιστροφή στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός, όμως η δουλειά δεν έχει τελειώσει.

ΥΓ. Η ατμόσφαιρα στο ΣΕΦ επί πέντε συνεχόμενες μέρες ήταν γιορτινή, αθλητική κι άκρως εντυπωσιακή. Μακάρι να ζήσουμε κι άλλες διεθνείς διοργανώσεις στη χώρα μας.

ΥΓ2. Ο Βασίλης Τολιόπουλος έχει ωριμάσει σαν μπασκετμπολίστας, έχει “μεγαλώσει” σαν παίκτης και ήταν ο ex factor της Εθνικής στο Προολυμπιακό Τουρνουά. Ας ελπίσουμε να κάνει τα ίδια και στο Παρίσι.

Επιμέλεια: Δημήτρης Μπούκας

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ