Επικοινωνία Στάρμερ με Νετανιάχου και Αμπάς – «Nα εξασφαλιστούν οι μακροπρόθεσμες συνθήκες για μια λύση δύο κρατών»

by admin
6 views

Ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας, Σερ Κιρ Στάρμερ επικοινώνησε σήμερα το πρωί με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ, Νετανιάχου.

Ανταπόκριση: Νατάσα Καντζάβελου 

Ο Πρωθυπουργός δήλωσε ότι ανυπομονεί να εμβαθύνει περαιτέρω τη στενή σχέση μεταξύ των δύο χωρών. Οι ηγέτες συζήτησαν τη σημασία της περιφερειακής ασφάλειας στη Μέση Ανατολή, και ο Πρωθυπουργός δήλωσε ότι είναι αποφασισμένος να συνεχίσει τη ζωτική συνεργασία του Ηνωμένου Βασιλείου και του Ισραήλ για την αποτροπή κακόβουλων απειλών. 

Ο Πρωθυπουργός δήλωσε ότι η κατάσταση στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ ήταν πολύ ανησυχητική και ότι είναι κρίσιμο όλα τα μέρη να ενεργήσουν με προσοχή. Στρέφοντας την προσοχή στη σύγκρουση στη Γάζα, επανέλαβε τα συλλυπητήρια του για την τραγική απώλεια ζωών μετά τις επιθέσεις του Οκτωβρίου και τόνισε την άμεση και επείγουσα ανάγκη για κατάπαυση του πυρός, την επιστροφή των ομήρων και την αύξηση της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους πολίτες. 

Πρόσθεσε ότι είναι επίσης σημαντικό να εξασφαλιστούν οι μακροπρόθεσμες συνθήκες για μια λύση δύο κρατών, περιλαμβανομένης της εξασφάλισης ότι η Παλαιστινιακή Αρχή έχει τα οικονομικά μέσα για να λειτουργεί αποτελεσματικά.

Οι ηγέτες συμφώνησαν να παραμείνουν σε στενή επαφή.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Νταουνιγκ Στρίτ, «ο Πρωθυπουργός επικοινώνησε και με τον Πρόεδρο της Παλαιστίνης, Μαχμούντ Αμπάς.

Ο Πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ευκαιρία να μιλήσει με τον Πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς, δεδομένων των πιεστικών ζητημάτων στην περιοχή, της συνεχιζόμενης οδύνης και της καταστροφικής απώλειας ζωής στη Γάζα. 

Ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς για τις άμεσες προτεραιότητές του, συμπεριλαμβανομένης της εξασφάλισης μιας κατάπαυσης του πυρός, της επιστροφής των ομήρων, της αύξησης και επιτάχυνσης της ανθρωπιστικής βοήθειας και της οικονομικής υποστήριξης προς την Παλαιστινιακή Αρχή.

Συζητώντας τη σημασία των μεταρρυθμίσεων και της διασφάλισης διεθνούς νομιμότητας για την Παλαιστίνη, ο Πρωθυπουργός δήλωσε ότι η μακροχρόνια πολιτική του για αναγνώριση ως συμβολή σε μια ειρηνευτική διαδικασία δεν έχει αλλάξει και ότι αυτό είναι το αδιαμφισβήτητο δικαίωμα των Παλαιστινίων».

Πηγή: Νταουνιγκ Στρίτ 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ